Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemôžem sa porovnávať s Vlhovou, vraví Magoniho nová výzva. Čo jej radí?

V minulej sezóne Svetového pohára stála dvakrát na pódiu, v oboch prípadoch skončila tretia v obrovskom slalome. Pod vedením nového trénera Livia Magoniho sú ciele slovinskej lyžiarky Mety Hrovatovej vysoké, no na úvod sa snaží držať pri zemi.

28.10.2021 08:31
Meta Hrovatová Foto: ,
Meta Hrovatová v Söldene.
debata

Pre ňu i jej krajanov je spojenie s Talianom nezabudnuteľné, keďže Tinu Mazeovú priviedol spolu s Andreom Massim v roku 2013 k rekordným 2414 bodom a zaslúženému veľkému glóbusu.

Po minuloročnom celkovom triumfe Petry Vlhovej, po ktorom sa ich cesty po piatich rokoch rozišli, očakávania fanúšikov spod Triglavu ešte vzrástli.

Magoni Vlhová Čítajte viac Vlhová to nie je. Magoni prezradil, koho favorizuje na veľký glóbus

„Nemôžem sa porovnávať s Tinou a Petrou. Ony ukázali, že sú konkurencieschopné vo všetkých disciplínach, ale pre mňa je to iné. Predovšetkým si stále zvykám na novú kapitolu svojho lyžiarskeho príbehu,“ snažila sa Hrovatová pre portál Delo brzdiť emócie 23-ročná Hrovatová ešte pred obrovským slalomom v Söldene, otváracími pretekmi sezóny.

Skončila v nich šiesta.

„Moja mentálna príprava je odlišná v porovnaní s minulým rokom. Všimla som si to podľa pocitov na štarte aj v cieli. Technicky som vstup do sezóny zvládla dobre, na vyššiu úroveň musím zrežírovať perfektný útok,“ komentovala rodáčka z Kranjskej Gory.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Meta Hrovat (@metaahrovat)

„Ľady sú prelomené, som šťastná, no chcem viac. Livio mi hovorí, aby som novú Metu s vylepšenou technikou skombinovala s tou bojovnou spred piatich rokov, ktorá sa len tak bez techniky spustila z kopca,“ naznačila recept na úspech.

„Spolupráca s Liviom je pre mňa skutočne veľkou zmenou. Bolo to zreteľné už v príprave. V lete sme za 70 dní urobili vylepšenia, no ide o proces, ktorý trvá,“ upozornila.

Uvedomuje si, že základom je kvalitný tréning. Okrem obrovského slalomu, v ktorom sa podľa svojich slov cíti suverénne, netají ambície ani v iných disciplínach.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

"Mojím želaním zajazdiť niekoľko pretekov v super G a musím sa tiež dôslednejšie zamerať na návrat k slalomu.

Tomu som nevenovala príliš veľkú pozornosť a malo by to byť inak," dodala dvojnásobná juniorská majsterka sveta v najtočivejšej disciplíne.

Dôraz chce klásť aj na určovanie toho, na ktoré štarty sa zameria viac a na ktoré menej.

Pri komunikácii s Talianom je pre ňu výhodou, že ovláda taliančinu. Obaja vidia v spolupráci veľkú výzvu, aj keď ich ambície v úvode nie sú príliš vysoké.

Portál Ekipa24 sa Magoniho spýtal, či má so svojou zverenkou rovnaké ciele ako s Mazeovou a Vlhovou.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhovej netreba hovoriť: Petra, nejedz to, bude ti ťažko. Je večierka, choď spať

"O tom je príliš skoro hovoriť. Potrebujeme sa opäť zapojiť do niektorých disciplín, predovšetkým do slalomu.

Metu tiež v posledných troch rokoch trápili zranenia. Naším prvým cieľom je byť pravidelne – a nie iba sporadicky – medzi najlepšími v obrovskom slalome.

V slalome by sme boli radi v top tridsiatke po prvom kole a v druhej jazde všetko vylepšili."

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Zdôraznil, že asi polovicu sezóny bude trvať, kým Hrovatová opäť dostane dobré slalomové číslo.

„V tejto disciplíne je to veľmi podstatné. Tretím cieľom je, samozrejme, olympiáda. Tá je tiež veľmi dôležitá. Pred ňou nechceme podstúpiť veľké riziká,“ doplnil Magoni.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni #Meta Hrovatová