Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Konečne je to fér, teší Gutovú. Švajčiari píšu o veľkej výhode

Ako je známe, sezóna Svetového pohára 2021/22 v alpskom lyžovaní má v mužskom i ženskom kalendári prvýkrát v histórii rovnaký počet technických a kĺzavých disciplín.

25.10.2021 12:02
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (27)

Ročník obhajkyne Petry Vlhovej a spol. pozostáva z deviatich slalomov, obrovských slalomov, super G a zjazdov, v kalendári je i jeden paralelný obrovský slalom. Alpská kombinácia nebude súčasťou SP, olympiády v Pekingu však áno.

Denník Blick píše o rovnováhe, ktorá je veľkou výhodou pre Vlhovej švajčiarsku vyzývateľku Laru Gutovú-Behramiovú.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Tá v prvých pretekoch sezóny, obrovskom slalome v rakúskom Söldene, tesne zaostala len za Mikaelou Shiffrinovu, po skvelom 2. kole ich doplnila na pódiu Vlhová.

„Môže dosiahnuť celkové víťazstvo vo Svetovom pohári,“ povedal presvedčivo o Gutovej-Behramiovej pre uvedenú stránku švajčiarsky tréner Beat Tschuor.

Samotná lyžiarka je však vo vyjadreniach o tejto téme opatrná. O veľkom glóbuse hovoriť nechce.

„Mám za sebou dobré leto a som pripravená,“ povedala niekdajšia kritička nepomeru technických a kĺzavých disciplín v SP. Teraz je spokojná.

Petra Vlhová v Söldene Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová gratuluje Mikaele Shiffrinovej.

„Konečne. Mnoho lyžiarok si to žiadalo už niekoľko rokov. Ja tiež. Teraz je to spravodlivé,“ dodala.

Blick vypočítal, že ak by súčasný kalendár platil už v minulej sezóne a držal by sa bodového priemeru Slovenky a Švajčiarky, Gutová-Behramiová by namiesto 1256 bodov získala 1603 a Vlhová 1483 namiesto 1416.

Web však upozorňuje, že za jednu zimu sa však toho môže udiať priveľa a pred Gutovou-Behramiovou sa „nerozprestiera červený koberec“. Vylúčené nie sú slabšie momenty, problémy s materiálom, situáciu môže naštrbiť koronavírus a či zrušenie pretekov.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

Expertka SRF Tina Weiratherová si pri šanciach posvietila na Shiffrinovú:

„Aj ja si myslím, že Lara môže celkovo vyhrať Svetový pohár. Ale keď bude Shiffrinová opäť v plnej forme a odjazdí veľa rýchlostných pretekov, bude to mimoriadne ťažké.“

Päťnásobný držiteľ veľkého glóbusu Marc Girardelli má viac favoritiek.

„Shiffrinová, Vlhová, ale aj Katharina Liensbergerová by to mohli dokázať. No verím, že Lara urobí všetko,“ vraví rakúsky rodák, ktorý reprezentoval Luxembursko.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Raz to už skúšala, no neúspešne. Shiffrinová odtajnila smelý cieľ

Doteraz predposlednou Švajčiarkou, ktorá dosiahla celkový triumf, bola v roku 1995 Vreni Schneiderová. Po sezóne 2015/16 sa tešila Gutová-Behramiová.

„Lare som tento úspech vtedy veľmi dopriala. A bola by som veľmi rada, keby sa jej to opäť podarilo!“ netají Schneiderová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní