Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som pripravená! Vlhová zmenila trénera, nie ciele

Splnené prianie a úsmev na tvári. Organizátori to nemajú veľmi radi. Ak povolia, väčšinou len domácim pretekárom. Petra Vlhová sa však dočkala priazne rakúskych usporiadateľov.

21.10.2021 17:30
SR Slovensko Lyžovanie SP obrovský vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v Jasnej počas minulej sezóny.
debata (4)

A tak si víťazka predchádzajúceho ročníka Svetového pohára ako jedna z prvých vyskúšala kopec v Söldene. Teda miesto, kde sobotňajší obrovský slalom (prvé kolo o 10.00, druhé 13.15) otvorí zjazdársku sezónu.

„Pred niekoľkými dňami som si želala, aby ma tam pustili a podarilo sa. Potrebovala som zopár dní na snehu. Všetko sme stihli, takže paráda. Som pripravená,“ povedala Vlhová vo štvrtok počas online tlačovej konferencie.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

V Söldene sa pripravovala minulý týždeň, potom zamierila do Talianska. Momentálne už je späť v dejisku tradičnej ouvertúry ženského i mužského Svetového pohára.

„Podmienky sú skvelé, snehu je dostatok. Mám to tu celkom rada. Je to náročný kopec. Aj preto, že je to veľmi vysoko (štart je vo výške 3040 m n. m., pozn. red.),“ pokračovala slovenská lyžiarka.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka dlho nevedela nájsť na jednej z najnáročnejších tratí svoju tvár. Vlani však predviedla najlepší štart do sezóny. Po prvom kole síce bola desiata, ale druhé vyhrala a vyšvihla sa na tretiu priečku.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

„Minulý rok sa mi tu darilo. Budem sa snažiť vylepšiť prvé kolo. Sú to úvodné preteky v sezóne. Všetko je otvorené. Nikto nevie, ako na tom sme. Bude to boj, pôjdem na maximum,“ sľúbila.

Očakáva, že ju súperky budú sledovať ešte o čosi viac, ako v minulosti. Nová zverenka Maura Piniho sa však nerada sústreďuje na okolie. Bude sa toho držať aj v čase obhajoby veľkého krištáľového glóbusu.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

„Bude to pre mňa iná, ale aj podobná sezóna. Ciele sú rovnaké, tréner je iný. Navyše, v predošlej sezóne som útočila na celkové poradie, v tejto chcem uspieť na olympiáde,“ zdupľovala svoje priority.

Kalendár Svetového pohára je v tomto ročníku vzácne vyrovnaný. Rovnaký počet rýchlostných i technických disciplín. Ako to ovplyvní Vlhovej program?

Miloš Machytka, Justin Reiter, Tomáš Bank Čítajte viac Vlhovej ponuka? Ledeckej servisman s úsmevom vysvetlil, prečo odmietol

"Pôjdeme skôr na kvalitu ako na kvantitu. Budeme sa priebežne rozhodovať, či pôjdeme rýchlostné disciplíny alebo radšej potrénujeme technické.

Rovnaký počet disciplín však nasvedčuje tomu, že kto bude chcieť vyhrať veľký glóbus, musí jazdiť všetko. Bude to zaujímavé," doplnila Vlhová.

S úsmevom na tvári…

„Teším sa na preteky!“ uzavrela dobre naladená.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní