Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krv, slzy, menej zábavy. Vlhovej súperka končí v nezvyčajnom čase

Svoje rozhodnutie odísť do športového dôchodku neoznámila ako väčšina lyžiarov po sezóne, v lete či po ťažkom zranení. Švédska slalomárka Emelie Wikströmová ukončila kariéru necelé dva týždne pred štartom nového ročníka Svetového pohára.

12.10.2021 09:29
Emelie Wikströmová Foto:
Emelie Wikströmová.
debata (2)

Podľa snímok na sociálnej sieti pritom koncom apríla testovala lyže a absolvovala i náročnú prípravu.

Aj keď v príspevku na instagrame zdôraznila, že lyžovanie pre ňu znamenalo celý svet, prinieslo aj negatívnu stránku.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová: Som pripravená. Na reči a pohľady súperiek i medailový sen

"V poslednom čase pri tomto životnom štýle bojujem so svojím duševným zdravím. Vždy som si hovorila: Kým to milujem a myslím si, že je to zábavné, budem pokračovať.

V skutočnosti to už neplatí. To ma, samozrejme, mrzí," napísala špecialistka na slalom, ktorá debutovala v SP v januári 2009. Pred desiatimi dňami oslávila 29. narodeniny.

Na ZOH skončila v slalome šiesta, no medzi absolútnu svetovú špičku nepatrila. Vrcholom jej kariéry bol rok 2017, keď si na MS v St. Moritzi vybojovala bronz v súťaži tímov.

SR Slovensko Lyžovanie SP slalom ženy 1. kolo ZAX Čítajte viac Zlé spomienky ožili. Holdenerová si pri páde zranila ruky a nestihne štart sezóny

Rodáčka z Jönköpingu v rozlúčkových riadkoch tiež podotkla, že už nechce riskovať ako predtým a času na čas ju pobolieva telo.

„Cestovanie viac ako 200 dní v roku, krv, slzy a zábava,“ vymenúvala. Ako priznala, zábavná stránka sa postupne vytrácala.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

„Naučila som sa viac, ako som si dokázala predstaviť a oveľa viac, ako len lyžovať. Rozhodla som sa začať novú kapitolu a odnášam si 1000 pekných spomienok,“ dodala.

Úvodné preteky sezóny sú na programe v Söldene 23. októbra.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Emelie Wikströmová