Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampovci chcú byť ešte lepší. Odteraz nie sú dvaja, ale traja

Slovenskí reprezentanti v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa a Andreas Žampa by chceli v sezóne 2021/2022 nielen zopakovať svoje výsledky z predchádzajúceho súťažného ročníka, ale ich aj zlepšiť.

11.10.2021 16:22
Žampovci Foto: ,
Slovenskí reprezentanti v lyžovaní a bratia Žampovci, zľava Teo, Adam a Andreas.
debata

Tridsaťjedenročný Adam sa v minulej sezóne dvakrát prebojoval na pretekoch Svetového pohára do elitnej desiatky, podarilo sa mu to v dvoch obrovských slalomoch v talianskej Santa Caterine (7. resp. 8. miesto). V obrovskom slalome tiež obsadil 8. priečku na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo a tiež sa kvalifikoval aj na finále SP do švajčiarskeho Lenzerheide.

Je logické, že v novom ročníku sa chce sústrediť na obrovský slalom, v ktorom by rád podal najlepší výkon vo februári na ZOH v čínskom Pekingu. Prioritou pre neho je však to, aby bol zdravotne čo najvaic v poriadku, keďže v uplynulej sezóne ho limitovali problémy s chrbtom. Jeho mladší brat Andreas síce v SP nedosiahol prenikavý výsledok, no na MS v Taliansku obsadil solídnu 20. priečku v obrovskom slalome.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová: Som pripravená. Na reči a pohľady súperiek i medailový sen

„Najpodstatnejšie bude ostať zdravý a stopercentne fit. Chcem sa pokúsiť nazbierať čo najviac bodov, aby som mohol podať čo najlepší výkon aj na nadchádzajúcich olympijských hrách v čínskom Pekingu,“ povedal Andreas Žampa.

Doteraz boli súčasťou Žampa Ski Teamu bratia Adam a Andreas, od nového ročníka sa k nim pridal aj najmladší brat Teo, ktorý v utorok oslávi 19. narodeniny. Jeho cieľom je čo najlepšie obstáť na juniorských majstrovstvách sve­ta.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

Bratská trojica bude v sezóne 2021/2022 jazdiť v rozdielnych prilbách. Kým najstarší Adam bude mať modrú s novým titulárnym partnerom spoločnosťou Uniqa, Andreas aj Teo budú jazdiť v červenej s ich partnerom Billa.

Adam a Andreas Žampovci pred novým ročníkom vyzdvihli tiež podporu Dukly Banská Bystrica, ktorej sú členmi.

„Sme veľmi radi, že máme tú česť reprezentovať farby Dukly, ktorá nám vytvára ukážkové podmienky na svetovej úrovni. Bez tejto podpory by sme nedokázali držať krok so svetovou konkurenciou,“ poznamenala bratská dvojica, ktorá sa už o necelé dva týždne predstaví v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa #Teo Žampa