Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé spomienky ožili. Holdenerová si pri páde zranila ruky a nestihne štart sezóny

Jedna z najväčších súperiek Petry Vlhovej vo Svetovom pohári Wendy Holdenerová utrpela pri kondičnom tréningu zranenie oboch rúk.

06.10.2021 12:26
SR Slovensko Lyžovanie SP slalom ženy 1. kolo ZAX Foto: ,
Švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová na trati počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok 6. marca 2021 v Jasnej.
debata

Štart sezóny v Söldene (23. a 24. októbra) tak bude s určitosťou bez Švajčiarky. Nie je vylúčené, že sa nepredstaví ani na dvoch novembrových slalomoch vo fínskom Levi.

Denník Blick v stredu doobeda priniesol správu s nadtitulkom „Lyžiarsky šok“!

K úrazu malo prísť na švédskej debne. Pri pokuse vyskočiť na ňu spadla a zlomila si zápästné kostičky na oboch rukách. Mala však šťastie v nešťastí, podľa Švajčiarskeho lyžiarskeho zväzu operácia nie je potrebná.

Michelle Gisinová, Federica Brignoneová, Petra Vlhová Čítajte viac Po pár krokoch lapala dych, len spala a jedla. Vyzve Vlhovú a spol. už v Söldene?

"Vďaka včasnému zásahu a určeniu správnej diagnózy odhadujeme, že pretekárka môže začať s voľným lyžovaním približne o mesiac.

Potom pôjdu jej ruky na röntgen a ten ukáže, či bude pripravená na preteky v Levi alebo nie," vysvetlili Švajčiari na svojom národnom lyžiarskom webe swiss-ski.ch.

Podrobnosti pridal aj lekár ženského tímu Walter O. Frey: „Zlomené kosti v zápästiach musia byť úplne zahojené. Dnešná technika a obzvlášť v slalome vystavuje zápästia veľkým silám.“

vlhová Čítajte viac Nehľadala nič, našla všetko. Holdenerová žiari po boku exhokejistu

Švajčiarsky denník pripomína, že tréningové zranenie pripomenulo Holdenerovej zlú spomienku na vlaňajšiu jeseň. Vtedy sa tiež zranila a vynechané tréningové týždne sa podpísali na sezóne.

Dvadsaťosemročná Holdenerová je dvojnásobná majsterka sveta v alpskej kombinácii, z tímovej súťaže má v zbierke zlato zo ZOH 2018 aj MS 2019.

Celkovo trikrát sa v kariére postavila na najvyšší stupeň v pretekoch Svetového pohára, ale ani raz to nebolo v jej najobľúbenejšej disciplíne – slalome.

Wendy Holdenerová Čítajte viac Čo sa deje, Wendy? Uslzená Švajčiarka si praje už len jedno

V ňom má na konte až 27 pódiových umiestnení, trinásťkrát bola druhá a štrnásťkrát tretia. V uplynulej sezóne SP obsadila v hodnotení slalomu konečné piate miesto a v bojoch o veľký glóbus skončila desiata.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Wendy Holdenerová