Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podliatiny, odretá tvár. Vlhovej súperka spadla v rýchlosti 100 km/h

Zo zjazdovky síce odišla po vlastných, no pre pretrvávajúcu bolesť skončila v nemocnici. Pre Corinne Suterovú, ôsmu najlepšiu lyžiarku celkového hodnotenia minulej sezóny, dopadol posledný tréning v Zermatte katastrofálne.

27.09.2021 11:28
Corinne Suterová. Foto:
Corinne Suterová.
debata

Dvadsaťšesťročná Švajčiarka utrpela tvrdý pád. Prišiel v rýchlosti 100 kilometrov za hodinu. Po ňom sa síce postavila na nohy, no napokon sa vyšetreniam u lekárov nevyhla.

„Najprv si aj sama myslela, že nejde o nič vážne, preto sa z ľadovca pobrala po vlastných,“ hovorí pre švajčiarsky denník Blick Beat Tschuor, tréner tamojšej ženskej reprezentácie.

Keďže však bolesť neustupovala, pobrala sa majsterka sveta v zjazde z uplynulého šampionátu v Cortine na kliniku do Zürichu.

Marie-Michelle Gagnonová Čítajte viac Elitný lyžiarsky pár ohlásil zásnuby. Nakopnú Vlhovej konkurentku?

Tam sa dozvedela zlú, no i dobrú správu.

„Diagnóza znela silné podliatiny na holenných kostiach. Ide o veľmi nepríjemnú záležitosť, no podstatné je, že takéto zranenie si nevyžaduje operáciu,“ uviedol doktor Walter O. Frey.

Napriek tomu je isté, že Suterová, ktorá má aj odreniny na tvári, nestihne štart novej sezóny. Tá sa začína 24. októbra v Söldene. Vynútená pauza totiž potrvá štyri až šesť týždňov.

Švajčiarska športovkyňa roka 2020 nie je na tvrdé pády zvyknutá. V kolotoči Svetového pohára má povesť skôr opatrnejšej lyžiarky. Na rozdiel od Talianky Sofie Goggiovej.

Alice Merryweatherová. Čítajte viac Zlomeniny, skrvavená tvár. Pád zmenil súperku Vlhovej na nepoznanie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Corinne Suterová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022