Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký glóbus? Máme doma miesto ešte na jeden

Po štyroch výjazdoch v rámci prípravy na sezónu Svetového pohára 2021/22 prišla komplikácia. Alpská lyžiarka Petra Vlhová musela zostať doma.

25.08.2021 06:31
Petra Vlhová, Igor Vlha Foto: ,
Petra Vlhová s otcom Igorom počas tlačovej konferencie na Bratislavskom hrade.
debata (6)

"Pôvodne sme mali ísť do Argentíny, ale to sa zrušilo. Zrejme znova vycestujú niekam do Švajčiarska. Možno do Saas-Fee alebo niekde vyššie. Nebojím sa.

Predchádzajúci tréner Livio Magoni nemal až také dobré kontakty vo Švajčiarsku ako terajší kouč Mauro Pini. Zjazdovky sú tam najvyššie položené, takže majú veľmi dobré podmienky," povedal otec slovenskej hviezdy Igor Vlha pre denník Šport.

Už sú to týždne, čo sa s dcérou odhodlali k radikálnemu kroku. Po zisku veľkého krištáľového glóbusu a nevhodných komentároch ex-trénera Magoniho sa ich spoločná cesta skončila.

"Vidím to na Peti. Ak je ona spokojná, tak sme aj my ostatní. V tíme sa toho veľa nezmenilo. Jeho gro zostalo pokope. Vlak ide ďalej. Mauro sám povedal, že nebude robiť veľké zmeny.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Predchádzajúci tréner tvrdil, kto nastúpi po ňom, ten s Peťou môže žať úspechy. Len nesmie robiť veľké zmeny a musí ísť v línii, ktorá je nastavená," pokračoval Vlha.

Jeho dcéra sa nedávno stála historicky najmladšou čestnou občiankou mesta Liptovský Mikuláš. Pre lokálpatriota a pyšného otca to veľa znamenalo.

"Dosiahnuť také úspechy vo veku 25 rokov, tak to pred ňou klobúk dole. No je to tak, ako povedala Peťa. Už je to za nami. Ideme ďalej a verím tomu, že po olympijskej sezóne znovu udrieme na veľký glóbus.

Aspoň sa o to pokúsime. Môže to prísť kedykoľvek. Veľmi dobre viete, že ak budú dobré výsledky, tak sa to dá. Na ešte jednu veľkú guľu máme miesto.”

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala Petru Vlhovú Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a jej tím na audiencii v...

Nadchádzajúci ročník, ktorý štartuje 23. októbra v Söldene obrovským slalomom, má špeciálny prívlastok – olympijský. Podľa toho vyzerajú priority Ski Teamu Vlha.

„Získať medailu na olympiáde 2022 v Pekingu? Bolo by to veľmi príjemné. Myslím si, že všetci Slováci si to prajú, no veľmi dobre viete, čo je to olympiáda. Sú to jedny preteky.

Možno Peťa bude mať príležitosť v troch-štyroch štartoch, ale je to lotéria. Na predošlých hrách v Pjongčangu skončila v slalome tretia Rakúšanka Katharina Gallhuberová a odvtedy som ju príliš nevidel.

Je to také, že to môže vyjsť, ale nemusí. Samozrejme, cenný kov spod piatich kruhov nám chýba v zbierke úspechov. Ak ho získame, budeme šťastní. Ak nie, tak Peťa už dosiahla pre Slovensko veľa.”

Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy 2.kolo Vlhová Čítajte viac Rozdiel medzi Pinim a Magonim? Kvalita prevyšuje kvantitu

Igor Vlha plní od začiatku kariéry svojej dcéry úlohu šéfa tímu. Na starosti má najmä financie. Tie sa mu po životnej sezóne 25-ročnej Vlhovej zháňali jednoduchšie.

"Niečo sa zlepšilo. Teraz chceme, aby Petra toľko necestovala autom a viac lietala. Chceme viac financií smerovať do tejto oblasti a Peťa si to pochvaľuje. Radi by sme jej zabezpečili ten komfort, aby sa mohla presúvať letecky. Je to tak aj lepšie.

Radšej letieť vrtuľníkom hodinu a pol, ako sedieť šesť hodín v aute. Financie na to sú a Peťa sa z toho teší. Zobrali sme jedného slovenského sponzora, ktorý nám ponúkol päť až šesť dvojhodinových le­tov.

Chceme to využívať teraz, aj v zime. Zistili sme, že doprava je dôležitá. Čím rýchlejšie sa presuniete, tým viac času máte na regeneráciu," uzavrel Vlha.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová drie v zasneženej hale. Talianky prekvapili, Shiffrinová je odhodlaná

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Igor Vlha #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021