Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozdiel medzi Pinim a Magonim? Kvalita prevyšuje kvantitu

Slovenská lyžiarska šampiónka Petra Vlhová má za sebou štyri výjazdy na lyžiach v príprave na novú sezónu.

16.08.2021 15:44
Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy... Foto: ,
Vlha tím prešiel v porovnaní s minulou sezónou viacerými zmenami.
debata (9)

V Taliansku a Švajčiarsku ju okrem nového hlavného trénera Maura Piniho sprevádzali aj ďalší členovia tímu.

"Každý tréner je iný. Môžem povedať, že je to niečo úplne iné ako s predošlým koučom Liviom Magonim. Som rada, že som urobila takéto rozhodnutie a určite ho neľutujem.

Momentálne som vo svojom živote šťastná a spokojná," uviedla úradujúca víťazka Svetového pohára Petra Vlhová v rozhovore pre denník Šport.

Petra Vlhová Čítajte viac Výmena Magoniho? Nič neľutujem, tvrdí čestná občianka Vlhová

Vlhová trénovala v Taliansku, kondíciu naháňala v olympijskom centre vo Švajčiarsku a istý čas pobudla aj v špecializovanej slalomovej hale v Litve, kde bola už niekoľkokrát aj v minulosti.

Čerstvá čestná občianka mesta Liptovský Mikuláš priznala, že tréningy v porovnaní s jej doterajším trénerom Liviom Magonim aktuálne s Pinim zameriavajú viac na kvalitu ako kvantitu.

„Na tréningoch sa v rovnakej miere venujeme slalomu a obrovskému slalomu. Menej skúšame rýchlostné disciplíny. Nie že by sme super G a zjazd netrénovali vôbec, ale oveľa menej, než v nedávnej minulosti,“ priznala 26-ročná Liptáčka.

Vlhová vniesla aj viac svetla do ďalších personálnych zmien v jej tíme. Okrem hlavného trénera Magoniho od nej odišiel aj dlhoročný taliansky servisman Gianluigi Parravicini a tiež mentálna trénerka Petra Zorvan.

Petra Vlhová v Banskej Bystrici Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si prichádza prevziať cenu víťazky...

"Parraviciniho nahradil Bruno Grandi. Spolupracoval predtým s nórskym špecialistom na točivé disciplíny Leifom Nestvoldom-Haugenom, ktorý takisto jazdí vo Svetovom pohári. Mám aj fyzioterapeutku Ivanu Gašparekovú, ktorá sa stará nielen o mňa, ale aj o ostatných členov tímu, ak sú ‚zničení‘.

Mám radosť z toho, že sa stará o moje telo, pretože už nemám dvadsať rokov a cítim to po každom tréningu. Teraz je to o niečom úplne inom. Po tréningu ma dáva dohromady a na druhý deň viem fungovať tak ako predtým. Moje telo vie ísť na sto percent aj šesť dní bez toho, aby malo jeden z nich zlý," prezradila Vlhová.

Vlhovci mali stráviť najbližšie dni na sústredení v Argentíne v najjužnejšom meste sveta Ushuaia, kde kedysi viackrát trénovala aj Veronika Velez Zuzulová.

Rovnako ako bratia Adam a Andrea Žampovci nemohli odletieť na Nový Zéland, ani Vlhová sa tentoraz nemôže pripravovať na južnej pologuli. Argentínska vláda vydala nariadenie, že pre pandémiu koronavírusu zrušila všetky lyžiarske kempy pre cudzincov v tejto zimnej sezóne.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová drie v zasneženej hale. Talianky prekvapili, Shiffrinová je odhodlaná

Tento príkaz sa dotkol aj slovenských paralyžiarov, ktorí tam mali stráviť 12 dní. „V piatok ráno mi Mauro písal, že sa to nakoniec ruší, pretože do Argentíny sa v tejto chvíli cudzinci nedostanú. Musíme nájsť plán B. Momentálne neviem, kam pôjdeme,“ podotkla Vlhová.

Držiteľka dvoch strieborných medailí z tohtoročných majstrovstiev sveta v Cortine d'Ampezzo má pred sebou jasný cieľ v lyžiarskej sezóne 2021/2022 – úspech na zimných olympijských hrách v Pekingu.

Do februára 2022 ju však čaká ešte veľa pretekov v rámci Svetového pohára a ani v nich nechce byť vzadu.

"Ak získam nejaký cenný kov v Pekingu, budeme veľmi šťastní, ale o tom ešte nehovorme. Olympijské hry sú až v budúcom roku a dovtedy sa môže stať čokoľvek. Sústredím sa na Svetový pohár.

Hoci je táto sezóna olympijská, nepripravujeme sa na ňu nijako špeciálne. Urobíme všetko pre to, aby som v budúcej zime dosiahla čo najlepšie výsledky," doplnila Vlhová pre Šport.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #ZOH 2022 #Peking 2022 #Mauro Pini