Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dusno medzi Taliankami. Brignoneová hľadá záchranu mimo elitného tímu

Posolstvo Sofie Goggiovej spred vyše mesiaca bolo jasné. Talianska lyžiarka uviedla, že tím tvorí ona a Marta Bassinová.

08.06.2021 06:51
Petra Vlhová, Marta Bassinová, Federica... Foto: ,
Federica Brignoneová (vľavo) s Martou Bassinovou a Petrou Vlhovou na archívnej snímke.
debata

Slová, ktoré sa dostali do viacerých médií, rozhodne nenaznačovali harmonické vzťahy s ďalšou hviezdou z Apeninského polostrova Federicou Brignoneovou.

Tá po poslednej zbabranej sezóne, do ktorej vstupovala ako obhajkyňa veľkého glóbusu, dokonca naznačila koniec kariéry.

Napokon sa to nepotvrdilo, no Brignoneová hlási zmenu.

Keďže je nespokojná s tréningovými podmienkami v elitnom tíme, bude mať špecifický program prípravy na nový ročník Svetového pohára. Inak povedané, oddelí sa od skupiny s Bassinovou a Goggiovou.

Nemecko Alpské lyžovanie SP Super G ženy Čítajte viac Mala by som trénovať s mužmi, tvrdí Goggiová. Brignoneová ju nezaujíma

„Dávame Federice možnosť trénovať podľa jej predstáv, teda aj mimo skupiny, ak by to uprednostnila,“ uviedol pre magazín Sciare Gianluca Rulfi, ktorý vedie elitnú skupinu talianskych lyžiarok.

Zdôrazňuje, že pre Brignoneovú chce vytvoriť najlepšie možnosti, aby sa mohla sústrediť len na lyžovanie.

Univerzálka v minulej sezóne dosiahla len jedno víťazstvo a štyri pódiové umiestnenia, čo stačilo len na celkové siedme miesto.

Pritom do nej vstupovala ako celková šampiónka. Ukončila trojročnú nadvládu Mikaely Shiffrinovej. Tridsaťročnú milánsku rodáčku následne zosadila z trónu Petra Vlhová.

Federica Brignoneová Čítajte viac Rok po zisku veľkého glóbusu stratila motiváciu. Hviezda vystrašila Talianov

„Dúfam, že už podobnú sezónu nezažijem. Stratila som motiváciu. Verím, že ju tréningom a prípravou opäť nájdem, teraz potrebujem určitý odstup,“ povedala tesne po záverečných pretekoch pre Skiracing.com.

Pomôže jej špecifická forma prípravy? Prvá odpoveď možno príde už v úvodných pretekoch sezóny 24. októbra na ľadovci Rettenbach v Söldene.

debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Brignoneová #Sofia Goggiová #Marta Bassinová