Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto tu ešte nebolo! Vlhová by mohla súťažiť pod slávnou štvortisícovkou

S výhľadom do ďalších sezón Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa začína čoraz hlasnejšie hovoriť o nových pretekoch v zjazde.

21.05.2021 11:50
Slovinsko Lyžovanie SP obrovský slalom vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (5)

Konali by sa na atraktívnom mieste pod Matterhornom, ktorý sa týči takmer do výšky 4500 m na hranici Švajčiarska a Talianska.

Malo by ísť o druhé preteky sezóny v roku 2023. Štart by mal byť vo Švajčiarsku v Zermatte a cieľ v Taliansku v Cervinii.

Na projekte sa už reálne pracuje a staviteľom zjazdovky je švajčiarsky olympijský šampión z Vancouveru 2010 Didier Défago.

Boli by to prvé preteky v histórii bojov o krištáľové glóbusy, ktoré by sa konali v rôznych krajinách.

Štart mužského zjazdu bude situovaný na Gobba di Rollin vo výške 3899 m vo Švajčiarsku, cieľ na náhornej plošine Laghi Cime Bianche (2814 m) v Taliansku. Trať žien by mala byť o niečo kratšia.

Pre porovnanie, štart na Lauberhorne leží vo výške 2315 m, v Kitzbüheli 1665 m.

Preteky by sa mali konať v termíne medzi tradičným októbrovým úvodom sezóny v obrovskom slalome v rakúskom Söldene a novembrovými slalomami vo fínskom Levi, informovali portály ORF či Blicku.

Petra Vlhová Čítajte viac Dočká sa kritička Gutová? Plán kalendára Vlhovej nejde v ústrety

Podľa šéfa Swiss-Ski Ursa Lehmanna by zjazdárske preteky pod Matterhornom mali viacero výhod.

„Výrazne by sa tým skrátilo čakanie rýchlostných typov lyžiarov na úvod sezóny a najlepší zjazdári sveta by mohli v dostatočnom predstihu trénovať v srdci Álp,“ uviedol jeden z kandidátov na prezidenta FIS.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní