Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová nevzala Ledeckej servismana. Češku povedie zvučné meno na plný úväzok

Rakúšan Franz Gamper bude v novej sezóne už na plný úväzok trénerom najlepšej českej lyžiarky Ester Ledeckej.

30.04.2021 15:14
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká.
debata (5)

V trénerskom štábe členky užšej svetovej špičky v rýchlostných disciplínach zostáva aj jej doterajší hlavný tréner Tomáš Bank a tiež fyzioterapeut Michal Lešák a servisman Miloš Machytka.

„Machytka odmietol ponuku víťazky Svetového pohára Petry Vlhovej a zostáva pri Ledeckej,“ napísal taliansky športový web NeveItalia.it.

Ledecká zverejnila na sociálnych sieťach fotografiu tímu aj s Machytkom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ester Ledecká (@esterledecka)

Čo sa týka trénera Gampera, taliansky zdroj informuje o jeho obrovských skúsenostiach s hviezdami svetového lyžovania vrátane Talianov Alberta Tombu či Deborah Compagnoniovej.

Trénoval taliansku, kanadskú, nemeckú aj švajčiarsku reprezentáciu, ale najväčšie úspechy žal s Nórmi.

Za svoje medaily mu vďačia zjazdárske esá nedávnej minulosti Aksel Lund Svinal a Kjetil Jansrud a popri nich vyrástol víťaz vlaňajšieho ročníka Svetového pohára Aleksander Aamodt Kilde.

Ester Ledecká, Petra Vlhová Čítajte viac Ty jedna zlodejka! Český bulvár sa nevyberane pustil do Vlhovej

„Gamper a Ledecká spolupracovali už aj v minulej sezóne, ale v tej ďalšej to už bude na plný úväzok. Okrem olympijského vrcholu v Pekingu sa zrejme zamerajú aj na úspech vo Svetovom pohári v zjazde,“ uviedol taliansky web.

Držiteľka olympijskej zlatej medaily v super G z kórejského Pjongčangu 2018 Ester Ledecká už roky úspešne kombinuje zjazdové lyžovanie so snoubordingom.

Uplynulá sezóna jej síce priniesla víťazstvo aj druhé miesto v pretekoch SP v super G a zjazde, ale medaily z majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní sa nedočkala.

Petra Vlhová Čítajte viac Taký darček by ste nečakali! Čo dostala Vlhová od ministra?

V talianskej Cortine d'Ampezzo skončila dvakrát štvrtá, keď jej k cenným kovom chýbalo šesť, resp. sedem stotín sekundy.

Na snoubordových MS v slovinskej Rogle mala rovnako oprávnene medailové ambície, ale pre pád na tréningu sa tam vôbec nepredstavila.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Ester Ledecká #Miloš Machytka