Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýba mi posledný krok, priznáva Vlhová. Čo povedala k novému trénerovi?

Usmievavá, dobre naladená i trochu unavená. Petra Vlhová (25) si vo štvrtok v Banskej Bystrici prevzala cenu v ankete najúspešnejší športovec rezortu MO SR za rok 2020 a pre médiá sa rozrozprávala o viacerých zaujímavostiach, ktoré zažila v ostatných týždňoch.

22.04.2021 14:57
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po prevzatí ceny pre víťazku v ankete Najúspešnejší športovec rezortu Ministerstva obrany SR za rok 2020.
debata

Priznala zmenu pocitov po zisku veľkého glóbusu i fakt, že keby mohla, oddychovala by dva mesiace. A nevyhla sa ani najhorúcejšej téme ostatných dní – nástupcovi trénera Livia Magoniho. „Nebudeme to naťahovať dva mesiace,“ povedala Liptáčka.

Ako sa s odstupom času pozeráte na veľký glóbus?

Viac si to uvedomujem, ale tie emócie sú iné. Keď ho získate, je to veľmi silné. Netvrdím, že som na to teraz zabudla, ale nemôžem celé leto oslavovať a nič nerobiť. Možno by som zaspala a v sezóne sa mi nebude dariť. Dokázala som to, teším sa. Je však čas pozerať sa ďalej a riešiť budúcnosť.

Koľkými rukami prešla najprestížnejšia lyžiarska trofej?

Neviem… Videli ho moji najbližší a aj sponzori. Sú časy, aké sú, takže tých ľudí nie je až tak veľa. Snažím sa nestretávať s veľkým počtom ľudí. Máme ho doma a opatrujeme ho.

VIDEO: Petra Vlhová začala prípravu v Jasnej

Video

Oddýchli ste si po sezóne?

Úprimne… Keby som mohla, tak by som mala voľno aj dva mesiace. Nie je na to priestor. Musím lyžovať a pripravovať sa a takto pomaličky sa chystať na nový ročník. Oddychovať budem po kariére. Snažila som si pomedzi sponzorské povinnosti trochu vypnúť a mať čas pre seba. Bolo to však veľmi ťažké, riešim množstvo vecí.

Ako to vyzerá s voľbou nového trénera?

Stále sa to rieši. Všetko sa dozviete v pravý čas. Nie je potrebné sa k tomu aktuálne vyjadrovať. Nebudeme to naťahovať dva mesiace. Aj my to potrebujeme uzatvoriť. Všetci sa včas dozvedia ako, kedy a s kým budeme ďalej pokračovať.

Ako prebieha príprava na nový ročník?

Začala som ju včera v Jasnej. Chceme využiť, kým je tu sneh, aby som nemusela cestovať za hranice. Sme sami prekvapení, že sa sneh ešte drží. Možno pomohlo počasie, praje nám, možno je to aj tým, že sa toľko nelyžovalo. Trénujem na lyžiach aj kondične.

Petra Vlhová v Banskej Bystrici Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová si prichádza prevziať cenu víťazky...

Zapojíte do prípravy aj doplnkové športy?

Ak mi to zdravie dovolí, tak si určite dám tenis, hokej, futbal. Skrátka niečo, čo ma bude napĺňať. Je to lepšie, ako keby som mala byť stále zatvorená v posilňovni. Nič zásadne nezmeníme. Budeme sa pripravovať tak ako minulý rok. Čaká ma olympiáda, dám do prípravy maximum.

Rozmýšľali ste nad tým, kam pôjdete na prvé zahraničné sústredenie?

Nie, nateraz lyžujem v Jasnej. Ide o to, aby som zostala na lyžiach kým sa bude dať. Potom sa budem kondične pripravovať doma. Kam pôjdeme do zahraničia sa ešte uvidí. Je apríl, nedávno sa skončila sezóna.

Petra Vlhová Čítajte viac Príde do tímu aj Mazeová? Toto sú kandidáti na post Vlhovej trénera

Býva zvykom, že si zjazdári rok pred olympiádou vyskúšajú tamojšiu trať. Kvôli pandémii sa preteky v Janqingu zrušili. Neprekáža vám, že ste si nemohli vyskúšať olympijskú zjazdovku?

Bolo by dobré ten kopec poznať. Keď si ho nevyskúšam, čo sa dá robiť. Pre mňa sa nič nemení. Už som aj vo Svetovom pohári jazdila na tratiach, ktoré som nepoznala. Keby bola olympiáda v Európe, bolo by to jednoduchšie, ale urobím maximum, aby som bola čo najlepšie pripravená.

Potešilo vás ocenenie od Ministerstva obrany SR?

Áno. Som Dukle veľmi vďačná. Starajú sa o mňa veľmi dlho a mne už chýba iba posledný krok a sen. Dúfam, že mi to vyjde.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021