Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová má nového trénera, píšu Taliani. Je to Švajčiar Pini

Novým trénerom slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej by sa údajne mal stať Mauro Pini.

16.04.2021 09:04
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová s veľkým glóbusom za celkový triumf vo Svetovom pohári.
debata (9)

Švajčiar je podľa portálu Neveitalia iba krok od toho, aby nahradil Livia Magoniho. Taliansky kouč v sezóne 2020/2021 doviedol Vlhovú k zisku veľkého glóbusu pre celkovú víťazku Svetového pohára.

Pini v minulosti trénoval Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, ktorá bola v uplynulom ročníku SP najväčšou súperkou Vlhovej v boji o veľkú „guľu“, viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Španielku Mariu-Jose Riendovú-Contrerasovú.

Pierluigiho Parraviciniho by na poste servismana v tíme Vlhovej mal nahradiť Miloš Machytka, ktorý v uplynulom období spolupracoval s Češkou Ester Ledeckou, predtým s jej krajankou Šárkou Strachovou.

Otec Petry Vlhovej a šéf tímu Igor Vlha pre Sportnet čiastočne dementoval správu o blízkosti angažovania Piniho ako hlavného trénera. "Ešte to nie je definitívne. Rokovali sme s Pinim, ale ešte sme sa nedohodli. V hre sú okrem neho ďalší traja tréneri. Aj dnes máme s jedným rokovanie. Meno nového trénera chceme uzavrieť v krátkom čase,“ uviedol v piatok Igor Vlha.

Vlhová pod Magonim dosiahla v SP 41 pódiových umiestnení, z toho devätnásť víťazstiev. V sezóne 2019/2020 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny.

Na MS vybojovala v individuálnych súťažiach päť medailí (1–3–1). Magoni mal s tímom zmluvu ešte na budúcu, olympijskú sezónu, 6. apríla však Slovenka oznámila ukončenie päťročnej spolupráce.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová