Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naď prijal Žampovcov. Diskutoval o podpore športovcov

Minister obrany SR Jaroslav Naď prijal v utorok slovenských lyžiarov Adama a Andreasa Žampovcov. Členom Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica poďakoval za reprezentáciu Slovenska a diskutoval o podpore športovcov.

13.04.2021 14:32
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa na finálovom podujatí SP v Lenzerheide.
debata (2)

"To, čo stále tvrdím a čo považujeme za veľmi dôležité, platí aj tentokrát – jednou z našich priorít je vytváranie a skvalitňovanie športových podmienok pre našich členov z Dukly tak, aby počas svojej prípravy mali všetko čo potrebujú.

Našou snahou je uľahčiť im prípravu v čo najväčšej možnej miere. Bratia Žampovci majú nepochybne veľký športový potenciál a my im ho radi pomôžeme čo najviac zúročiť," uviedol v tlačovej správe minister obrany, ktorý zároveň avizoval ďalšie stretnutia s reprezentantmi VSČ Dukla.

Jaroslav Naď. Foto: TASR
Jaroslav Naď Jaroslav Naď.

Adam Žampa má za sebou vydarenú sezónu, keď sa ako prvý slovenský lyžiar prebojoval do finále Svetového pohára mužov, v ktorom obsadil 17. miesto v obrovskom slalome.

Na MS vybojoval 8. miesto v „obráku“. Andreas bol v rovnakej disciplíne dvadsiaty.

"Našimi výkonmi chceme robiť radosť športovým priaznivcom a tiež hrdo reprezentovať slovenské farby. Bez adekvátnych podmienok a športového vybavenia to však nejde.

Teším sa intenzívnemu dialógu s vedením obrany, ako aj krokom vpred v investíciách do potrebného vybavenia a celkovej podpory," povedal na stretnutí Adam Žampa.

„Pred nami je trochu oddychu, ktorý určite využijeme na ďalšie užitočné rozhovory, ktorými chceme prispieť k rozvoju slovenského lyžovania,“ dodal Andreas.

Andreas Žampa počas 2. kola obrovského slalomu... Foto: SITA/AP, Gabriele Facciotti
Andreas Žampa Andreas Žampa počas 2. kola obrovského slalomu v Santa Caterine.

Rezort obrany plánuje aj naďalej modernizovať infraštruktúru VSČ DUKLA a vybavenie tak, aby vytvoril vhodné podmienky pre všetkých svojich športovcov.

Medzi najväčšie investície patrí komplexná rekonštrukcia štadióna na Štiavničkách, s čím súvisí aj rozpočet VŠC DUKLA Banská Bystrica, ktorý bol v roku 2020 v porovnaní s rokom 2019 vyšší približne o 125 %.

Na tento rok je plánovaná aj modernizácia ubytovne a zateplenie hlavnej administratívnej budovy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa #Jaroslav Naď