Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niekedy vybuchol, ale... Vlhová hovorila aj o komunikácii s Magonim

Po životnej sezóne si užíva rodný Liptov a venuje sa aktivitám, ktoré by počas zimy do svojho nabitého programu nevtesnala. Víťazka Svetového pohára alpských lyžiarok Petra Vlhová si konečne vydýchla.

13.04.2021 12:23
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s vytúženým veľkým krištáľovým glóbusom.
debata

„Som doma a oddychujem. Užívam si, že mám trochu voľno a slobodu, samozrejme, sú nejaké veci, ktoré musím absolvovať, ale už je to voľnejšie,“ uviedla v rozhovore pre Šport24.sk.

Voľno má do konca apríla, na lyže však úplne nezanevrela.

"Venujem sa skialpinizmu. Na to cez zimu nemám čas a predsa sa potrebujem hýbať. Mala som teraz týždeň a pol, že som nerobila nič a potrebovala som už nejakú aktivitu.

So snehom som v kontakte stále, no keby nebol koronavírus, tých možností by bolo zrejme viac," potvrdila povesť aktívneho trávenia voľného času.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Prezradila, že s priateľom Michalom sa cez zimu videla veľmi málo.

"Fungujeme hlavne cez sociálne siete, keďže som často na opačnom konci sveta. Keď však máme možnosť a čas, tak sme spolu.

Teraz je to lepšie ako počas sezóny. Som šťastná, že mám tak tolerantného a prispôsobivého priateľa,“ pokračuje. Priznala, že keď je počas pretekov na svahu od rána, takmer celý deň spolu nie sú.

Telefón jej na podujatiach neberú.

"No túto sezónu by sa ku mne dostalo všetko, čo sa dialo aj keby som nechcela a vzali by mi ho. Niekedy nemám čas sledovať veci, no aj tak sa to ku mne dostane.

Samozrejme, že keď vyhrám, dostávam veľa správ, ale nie je to také, že to sledujem neustále," odkrýva ďalšiu zaujímavosť.

Petra Vlhová s priateľom Michalom Kyselicom. Foto: SITA/AP, Marco Tacca
Vlhová Michal priateľ Petra Vlhová s priateľom Michalom Kyselicom.

„Keď som bola mladšia, tak ma vedeli veci rozladiť, ale teraz je to už lepšie. Ak sa však bavíme o negatívnych výstupoch médií alebo fanúšikov, mám takú bublinu, toto so mnou nerobí nič. Negatívne veci nečítam a neriešim,“ zdôrazňuje.

Vyjadrila sa aj o tom, či má medzi lyžiarkami kamarátku:

"Reálnu kamarátku nie, pretože je to individuálny šport a myslím si, že v ňom síce priateľstvá môžu byť, ale nemôžu byť s mojimi priamymi konkurentkami.

S niektorými dievčatami si rozumiem, ale že by som mohla povedať, že som s niektorou z nich kamarátka, tak to nie."

Ako už viackrát predtým, aj tentoraz podčiarkla, že sa z Liptova neodsťahuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

"Veľmi sa mi tu páči. Absolútne si neviem predstaviť, že by som žila niekde inde v zahraničí. Viem si to predstaviť dočasne, ale nie nastálo. Neuvažujem nad tým vôbec a hoci súkromie už nemám, v Liptovskom Mikuláši to nie je až také zlé.

Je mi jasné, že si už nikdy nebudem môcť robiť, čo chcem, keď to mám tak povedať, ale nemôžem povedať, že sa neviem pohybovať a ľudia ma nenechajú žiť.

V uplynulých dňoch sa najviac skloňovalo ukončenie spolupráce s trénerom Liviom Magonim, ktorý ju viedol od roku 2016. Oznámila to presne pred týždňom na sociálnych sieťach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

Aká s ním bola komunikácia? Padli aj tvrdé slová?

„On nebol typický Talian. Niekedy vybuchol, ale nebolo to o tom, že by kričal. Komunikácia bola vždy normálna,“ podotkla.

Jej otec a šéf tímu Igor Vlha pred niekoľkými dňami uviedol, že budúci tréner jeho dcéry bude zo zahraničia. Záujemcov je viacero, no s rozhodnutím sa v tíme nebudú ponáhľať.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni