Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude Gutovej tromfom? Švajčiari vábili Magoniho už vlani

Nielen talianske médiá špekulujú o budúcnosti Livia Magoniho po tom, ako sa po piatich rokoch skončila spolupráca úspešného trénera s Petrou Vlhovou po jej zisku veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári alpských lyžiarok.

09.04.2021 11:50
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (6)

Ako sme informovali v stredu, podľa autora kontroverzného rozhovoru s Magonim Flavia Vanettiho by odborník zo Selvina by mohol pokračovať so svojou krajankou Federicou Brignoneovou, ktorá po sezóne hovorila o strate motivácie a dokonca naznačila aj ukončenie kariéry.

V hre sú podľa žurnalistu aj slovinské zjazdárky. Z tej najznámejšej Tiny Mazeovej urobil Magoni hviezdu. Vo víťaznej sezóne SP 2012/13 sa postarala o rekord – získala 2414 bodov.

Podľa Blicku rozchod dvojice Vlhová – Magoni nie je až taký neočakávaný. Švajčiarsky denník vychádzal z výrokov Magoniho v rozhovore, v ktorom ju pre štýl jazdenia opísal ako „železo“. Pripomína tiež, že Talian chcel korigovať svoje slová a poukazoval na nesprávny preklad.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

„Zrazu je 57-ročný Magoni voľný,“ píšu Helvéti v ďalšom článku, v ktorom sa venujú aj jeho možnej spolupráci s tamojšou lyžiarskou federáciou (Swiss-Ski).

Tá bola v kontakte s Magonim už pred rokom po rezignácii trénera jednej z Vlhovej súperiek Wendy Holdenerovej Wernera Zurbuchena. Magoni však dal prednosť pokračovaniu úspešnej spolupráce so Slovenkou.

„Je pravda, že Swiss Ski so mnou hovoril. Bol tam záujem, ale nerozprávali sme sa o Wendy, išlo o nezáväzné rozhovory. Neviem, v akej funkcii so mnou počítali,“ uviedol Magoni pre Blick.

K situácii sa vtedy vyjadrila aj Holdenerová: „Áno, Magoni by mohol byť jednou z možností. Ale neviem si predstaviť, že by odišiel od Petry Vlhovej.“

Holdenerová momentálne potrebuje trénera, keďže špecialistka na technické disciplíny sa pred majstrovstvami sveta rozišla s koučom Klausom Mayrhoferom pre nefungujúcu chémiu.

Wendy Holdenerová. Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Austria Alpine Skiing World Cup holdener Wendy Holdenerová.

Riaditeľ švajčiarskej strešnej organizácie pre alpské disciplíny Walter Reusser tvrdí, že zatiaľ s Magonim neprebehli žiadne nové rozhovory.

„Máme skvelú spoločnú minulosť, slávili sme veľké úspechy,“ tvrdí Reusser, ktorý bol súčasťou spojenia s Magonim a Mazeovou pri jej najväčšom úspechu vo Svetovom pohári v spomínanom roku 2013. Podieľal sa taktiež na zisku viacerých zlatých medailí Slovinky.

Zdá sa, že nielen Holdenerovej by sa hodila Magoniho pomoc. Lara Gutová-Behramiová, Vlhovej najväčšia súperka vo vlaňajšej sezóne, sa vraj minulú jar intenzívne zaujímala o spoluprácu s talianskym odborníkom. Nato ho kontaktoval Reusser.

„V boji o celkový triumf vo Svetovom pohári by mohol byť silným tromfom,“ uzatvára periodikum tému o Magonim.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala Petru Vlhovú Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a jej tím na audiencii v...
6 debata chyba