Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová ukončila spoluprácu s Magonim: Úžasných päť rokov, Livio

Cesty Petry Vlhovej a trénera Livia Magoniho sa rozchádzajú. Víťazka Svetového pohára alpských lyžiarok oznámila ukončenie spolupráce s talianskym odborníkom v utorok večer na sociálnych sieťach aj s vyjadreniami dotknutých strán vrátane kouča Magoniho.

06.04.2021 21:12
Livio Magoni, Petra Vlhová Foto:
Livio Magoni so zverenkou Petrou Vlhovou.
debata (85)

"Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali. Nakoniec sa sen stal skutočnosťou a ja držím v rukách veľký glóbus.

Úžasných 5 rokov s tebou Livio, počas ktorých som sa veľa naučila. Som nesmierne vďačná za tvoj čas, tvoju nekonečnú energiu, perfekcionizmus a nádej, ktorú si do mňa neustále vkladal.

Jedny dvere sa zatvárajú, tisíc ďalších sa otvára a my si musíme iba správne vybrať. No tentokrát každý tie svoje," uviedla Vlhová na facebooku a instagrame.

Magoni trénoval Liptáčku od roku 2016, v uplynulej sezóne ju doviedol k zisku veľkého glóbusu.

V ročníku 2019/20 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny. Na MS vybojovala v individuálnych súťažiach päť medailí.

Slovenka pod Magonim dosiahla v SP 41 pódiových umiestnení, z toho devätnásť víťazstiev. Talian mal s tímom zmluvu ešte na budúcu, olympijskú sezónu.

Aj on poskytol svoje stanovisko v príspevku na Vlhovej profiloch:

"Päť krásnych a neuveriteľných rokov ubehlo rýchlo. S výnimočnou športovkyňou, ktorá verila vo mňa a v moje pracovné metódy a koncepty. Dosiahli sme na vrchol, vrchol tej hory, ktorá bola pred 5 rokmi tak vysoká, no uprostred cesty mala mnoho sladkých zadosťučinení, ktoré sme všetci dosiahli s veľkými obeťami.

Od toho dňa v Clusone tomu verila Petra, Igor a môj verný kolega Matej Gemza. Veľa sme toho obetovali, ale dosiahli sme náš cieľ. Som hrdý na to, že sa nám podarilo vybudovať profesionálny tím a že som sa od jeho členov mohol veľa naučiť.

Ďakujem Borisovi, Stanovi, Simonovi, Marcovi, Mattii, Gigi, Matteovi, Soni, Petre. Nebol to len dobrý športový príbeh, ale aj životná lekcia pre nás všetkých, pretože taký musí byť šport.

Ďakujem všetkým slovenským ľudom, úžasným fanúšikom, hrdým na svoju vlajku, hymnu a bolo mi cťou pomôcť vám prežiť všetky tieto chvíle.

Prepáčte za všetky moje chyby za týchto 5 rokov, ale zaručujem vám, že som do toho vložil a dal všetko, čo som mal.

VĎAKA SKI TEAM VLHA, ALE NADOVŠETKO VĎAKA PETRA. CIAO."

Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali. Nakoniec sa sen stal skutočnosťou a ja...

Uverejnil používateľ Petra Vlhova Utorok 6. apríla 2021

Šéf Vlhovej tímu otec Igor Vlha verí, že spolupráca s Magonim vybudovala pevný základ pre ďalší rozvoj:

"Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili.

Veľmi si ho vážim s chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy.

Som presvedčený, že na základoch, ktoré sa nám spoločne podarilo vybudovať, vystaviame aj ďalší rast všetkých členov nášho Ski Team Vlha."

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

O možnom odchode Magoniho od Vlhovej sa už hovorilo istý čas, najmä však v druhej polovici marca v týždni po zisku veľkého krištáľového glóbusu slovenskou reprezentantkou.

Taliansky kouč sa novinárom vo svojej vlasti vyjadril na adresu Vlhovej mimoriadne tvrdo. Podľa Magoniho jeho slová neboli pochopené úplne správne a každému, koho sa dotkli, sa verejne ospravedlnil.

Na prelome marca a apríla ešte v Jasnej absolvoval s Vlhovou testovanie lyží pred novou sezónou, teraz prišiel nečakaný koniec spolupráce.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala Petru Vlhovú Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a jej tím na audiencii v...
85 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni