Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otravovalo ma, koľko ľudí hovorilo: Ach, zhoršila sa

Mikaela Shiffrinová má za sebou náročných 13 mesiacov. Po tragickom úmrtí otca vlani vo februári si lyžiarska hviezda dala pauzu, následne prišla pandémia koronavírusu. Aby toho nebolo málo, pri páde v tréningu si zranila chrbát.

01.04.2021 19:41
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová po triumfe v Jasnej.
debata (2)

Mala vraj pocit, že dobieha rozohratý zápas.

Návrat do prestížneho seriálu jej však vyšiel. Vyhrala troje pretekov vrátane slalomu v Jasnej a z majstrovstiev sveta v Cortine si odniesla štyri medaily.

Ako pripomína The New York Times, bola to úspešná zima, „možno až na nedávnu Shiffrinovej minulosť: sezónu 2018/19 skončila s úžasnými 17 triumfami v SP“.

Po sezóne testovanie v Rakúsku

Rodáčka z Vailu napriek tomu priznala, že sa jej rozhodne nepáčilo všetko, čo v uplynulom ročníku na svoju adresu počula.

„Jednou z vecí, ktoré ma otravovali, boli výroky viacerých ľudí typu: ‚Ach, zhoršila sa.‘ Faktom je, že to nebola moja najlepšia zima, ale napriek tomu som hrdá,“ uviedla Shiffrinová pre uvedený denník z Rakúska, kde momentálne testuje materiál.

Podľa vlastných slov vyskúšala desiatky nových lyží v stredisku Kühtai (40 kilometrov na západ od Innsbrucku).

Po finálovom podujatí v Lenzerheide výnimočne necestovala domov, ale čas venovala príprave v Európe. Do Colorada odcestuje budúci týždeň.

Jedným z najväčších cieľov je byť maximálne pripravená na budúcoročnú olympiádu v Pekingu.

Chýba zopár kúskov v mozaike

"Snažím sa rozhodnúť, na akých disciplínach budem na Hrách štartovať a kde mám potenciál zabojovať o medailu.

Musíte byť však pripravení už na začiatku Svetového pohára, pretože pred olympiádou sa vám do cesty môže postaviť milión vecí," tvrdí.

Aj tieto slová sú dôkazom o novej motivácii či stimule, ktoré našla.

Slalom v Jasnej aj s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová...

„Ešte chýba zopár kúskov. Jedným z mojich najväčších cieľov je získať ich späť. Teším sa na všetky mimosezónne tréningy, ktoré môžem absolvovať,“ dodáva Shiffrinová.

Vo Svetovom pohári ovládla 69 pretekov, jej krajanka Lindsey Vonnová vyhrala 82, rekordérom je Ingemar Stenmark s 86 triumfami.

Shiffrinová je medzi elitou už 11 sezón. "Miestami nastala istá banálnosť, ale mám šťastie, že to môžem robiť a taktiež na ľudí pri mne.

Odovzdávajú zo seba veľmi veľa, aby mi pomohli byť dobrou. Mám pocit, že dokážem prísť na to, v čom sa môžem zlepšovať. A rozhodne chcem byť lepšia," uzavrela.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní