Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozerajú sa na nás, že wau. Dubovská jazdí bez tímu, pomáha jej jeden človek

O tom, ako postupne vznikal tím Petry Vlhovej, vie už azda každý Slovák. Aj o tom, aké možnosti majú svetové lyžiarske mocnosti v porovnaní so slovenskou hviezdou.

31.03.2021 22:18
Dubovská Foto: ,
Martina Dubovská.
debata (2)

Obdiv si však zaslúži aj Martina Dubovská. Slovenka jazdiaca v českých farbách, ktorá sa v uplynulej sezóne prebojovala medzi širšiu slalomársku špičku.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša, ktorá na Liptove aj naďalej žije, prezradila, že ona vlastne žiadny tím nemá. Sprevádza ju jeden človek. Tréner, kuchár – jednoducho všetko v jednom.

„Som taká rarita. Azda nikto vo svetovej tridsiatke nemá jedného človeka na všetko, vždy sa po nás pozerajú, akože wau,“ prezradila pre iDNES.cz 29-ročná lyžiarka.

„Tréner stavia trať, stará sa o časomieru, nosí mi bundu, okrem toho sa stará o lyže, tréning, dokonca aj varí,“ povedala Dubovská.

Kto by si však myslel, že ona nemusí nič – iba trénovať a pretekať – tak sa veľmi mýli. „Všetko organizujem. Ten čas by som mohla využiť inak – napríklad na regeneráciu,“ dodala.

O tom, že Dubovská bude reprezentovať Česko, sa rozhodlo už dávno. Autorom myšlienky bol jej otec. Na výber vraj nemala, prezradila s pred rokmi pre Pravdu. Jedným dychom však dodala:

„Ak by som zostala reprezentovať Slovensko, dnes už zrejme nelyžujem. Nie som z bohatej rodiny, v Česku viac podporovali juniorov. Možno že dnes to už je na Slovensku lepšie.“

Počas aktuálnej sezóny ju postihla tragédia. Na ceste na MS do Cortiny d'Ampezzo ju zastihla správa, že jej mama mala vážnu autonehodu. Na šampionát napokon nepocestovala. Jej mama o pár dní na následky zranenia zomrela.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Dubovská