Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky novinár: Magoni bol príliš tvrdý, ale nevyhoďte ho

Rozhovor Livia Magoniho pre Corriere della Sera, v ktorom kritizoval Petru Vlhovú, vyvolal na Slovensku obrovský rozruch. Taliansky novinár, ktorý ho s trénerom slovenskej hviezdy urobil, tvrdí, že Magoni bol podľa neho príliš tvrdý, ale rodina Vlhovcov by ho určite nemala prepustiť.

29.03.2021 12:44
Petra Vlhová, Livio Magoni Foto: ,
Livio Magoni a Petra Vlhová.
debata (3)

Flavio Vanetti, skúsený novinár, ktorý o lyžovaní píše od roku 1996, to povedal pre Denník N.

Vanetti hneď na úvod odmietol, že by rozhovor vznikol pri neformálnom rozhovore alebo žeby Magoni o uverejnení nevedel. Naopak, taliansky kouč mu vraj za uverejnené riadky poďakoval.

"Čo by ste čakali, keď vám volá novinár? Povedal som mu, že by som chcel spraviť rozhovor s talianskym trénerom vedúcej pretekárky vo Svetovom pohári alpských lyžiarok.

Keďže som napokon nemal možnosť uverejniť rozhovor už počas MS, volal som mu aj druhý raz – po finále Svetového pohára. Potreboval som totiž rozhovor aktualizovať. Vtedy muselo byť ešte jasnejšie, že ho chcem publikovať," prezradil.

Petra Vlhová s veľkým glóbusom v Bratislave Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s otcom Igorom na tlačovej...

Vanetti však pripustil, že Magoni bol k rodáčke z Liprtovského Mikuláša tvrdý.

"Podľa mňa nechcel nikoho uraziť. Chcel zvýrazniť niektoré rozdiely medzi Petrou a ostatnými lyžiarkami a podčiarknuť kroky, ktoré ona a jej tím musia spraviť, aby sa stali silnejšími a slávnejšími.

Nie je to len o zlepšovaní lyžovania, ale aj o nastavení lepšieho marketingu, komunikácie a ďalších aspektov, pretože moderný športovec musí mať globálny pohľad na šport," povedal.

Igor Vlha (vpravo) s trénerom Liviom Magonim. Foto: TASR, Martin Baumann
Igor Vlha Igor Vlha (vpravo) s trénerom Liviom Magonim.

Nakoniec sa však svojho krajana zastal, podľa neho by bolo chybou, ak by Vlha tím Taliana prepustil.

"S výnimkou nevhodných slov sa o Petre vyjadroval s náklonnosťou. Myslím si, že by Vlhovci spravili veľkú chybu, keby ho v dôsledku tohto rozhovoru vyhodili.

Petra už povedala, že rozdielne pohľady a možno dokonca aj „hádky“ môžu pomôcť k zlepšeniu. Podľa mňa má úplnú pravdu," dodal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni