Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kde je pravda? Magoni sa ospravedlňuje. Novinár: Mám nahrávku!

Stačil jeden rozhovor a problém nečakane veľkých rozmerov bol na svete.

27.03.2021 06:08 , aktualizované: 08:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim.
debata (35)

Zatiaľ čo na Slovensku sa konala na počesť lyžiarskej kráľovnej Petry Vlhovej slávnosť na Bratislavskom hrade, v Taliansku debatoval Livio Magoni s Flaviom Vanettim, novinárom z Corriere della Sera.

Ako to celé vzniklo

A nedával si servítku pred ústa. Teda – aspoň podľa toho, čo taliansky denník vytiahol na svetlo sveta.

„Faktom je, že keď sa spojíte s Petrou, spojíte sa s celou jej rodinou. Vlhovej problém je v tom, že pokiaľ nemá hlavu nastavenú správnym smerom, musíte zasiahnuť. Inak všetko zahodí. Je ako srnec – keď urobíte chybu pri približovaní sa k nemu, utečie,“ mal povedať Magoni.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Taktiež mal dodať, že Vlhová dosiahla svoj výkonnostný strop a nevidí ďalší potenciál. A aby toho nebolo málo, údajne porovnal svoju zverenku s Taliankami – tie mal označiť za diamanty, Vlhovú za železo.

Jeho slová vyvolali na Slovensku búrku nevôle. Reagovala samotná Vlhová, po nej aj ďalšie osobnosti z lyžiarskeho prostredia.

Magoni popiera

Napokon však môže byť všetko inak. Iný taliansky web – Neveitalia.it – prišiel totiž v piatok s ďalšími Magoniho vyjadreniami.

„Moje slová boli v denníku Corriere della Sera zle interpretované. A spôsobili veľký neporiadok. Ocitol som sa v nepríjemnej situácii bez toho, aby som niečo urobil,“ uviedol Magoni.

Denník Pravda preto oslovil aj autora kontroverzného rozhovoru – Flavia Vanettiho. Ten však dosiaľ na otázku, či si slová talianskeho kouča zle vysvetlil, nereagoval.

Novinár reaguje

V piatok neskoro večer však prišiel na Facebooku s rozsiahlym statusom.

„Keď vidím, ako rôzne stránky, sociálne siete, ale aj priatelia či nekvalifikované osoby spochybňujú môj rozhovor, prezradím vám zopár vecí,“ rozpísal sa Vanetti.

„Rozhovor mám nahratý. Ak toto bude pokračovať, nahrávku zverejním. A možno to budem riešiť aj s právnikom,“ pokračoval.

Následne rozdelil svoj status do viacerých bodov.

V prvej časti píše o tom, že rozhovor bol určený pre majstrovstvá sveta v Cortine. V ďalšom rozoberá to, že vznikol na základe Vlhovej triumfu vo Svetovom pohári. Taktiež, že interview musel aktualizovať a že nebolo uverejnené v printovej forme Corriere della Sera, ale len na webe talianskeho denníka.

Vanetti ďalej priložil komunikáciu s Magonim cez aplikáciu Whatsapp.

„Ďakujem za všetky články a priestor, ktorý ste mi dali,“ napísal taliansky tréner novinárovi.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

„Tieto slová sú tak trochu schizofrenické v porovnaní s tým, že som si Magoniho slová zle vysvetlil,“ dodal Vanetti.

„Taktiež si viem predstaviť, aký humbuk nastal po tomto rozhovore na Slovensku. Čo s tým však môžem urobiť? Magoni možno len zle odhadol následky svojich vyhlásení. A dokonca chápem, že Livio sa teraz všetko snaží obrátiť. S tým však neobstojí,“ pokračoval Vanetti.

Ďalšie špekulácie

Na základe Magoniho vyjadrení pre Corriere della Sera prišiel Neveitalia.it s fámou, že Petra Vlhová by o svojho trénera mohla prísť. Taliani totiž špekulujú o možnosti, že by prešiel k jej rivalke a svojej krajanke – Federice Brignoneovej.

Tá by vraj mohla opustiť taliansky tím, vytvoriť si svoj súkromný, v ktorom by šéfoval práve Magoni.

Rodák z Bergama však na podobné úvahy reagoval jednoznačne.

„Neviem, ako sa to skončí, ale som tu na to, aby som v Jasnej pokračoval v práci s Vlhovou,“ uviedol Magoni.

Víťazka Svetového pohára totiž v týchto dňoch pod Chopkom testuje materiál na novú sezónu. Odštartuje ju pod vedením talianskeho mága?

Magoni vysvetľuje

Lyžiarsky tréner Livio Magoni vysvetlil rozhovor pre talianske periodikum Corriere della Sera, ktorého citácie v niektorých slovenských médiách vyvolali pochybnosti o jeho budúcnosti v tíme Petry Vlhovej. Pre sobotné vydanie denníka Šport uviedol svoje vyjadrenia na pravú mieru.

Podľa informácií denníka Šport si Vlhová a taliansky kouč vyjasnili situáciu v Jasnej, kde testujú materiál na budúcu sezónu.

"Chcem vysvetliť a uzavrieť túto zbytočnú diskusiu ohľadom rozhovoru, ktorý bol tak rozhodne interpretovaný a nenapísaný správne v novinách, ktoré sa nešpecializujú na šport a už vôbec nie na zjazdové lyžovanie.

Livio Magoni. Foto: TASR, Martin Baumann
magoni 1 Livio Magoni.

Autor rozhovoru sa ma opýtal na to, čo si myslím o Petriných výkonoch v porovnaní s ostatnými lyžiarkami (Taliankami, pretože sú to talianske noviny), ale takisto Shiffrinovou a Mazeovou (teraz sa ma na to pýtajú všetci).

Aby ste to pochopili správne, chcel som zdôrazniť obrovskú kvalitu práce, ktorú Petra odviedla. Použil som na to špeciálny taliansky výraz, ktorým som vyjadril, že Petra má železné nohy, nie že je železo.

Myslím si však, že je prehnané klásť príliš veľkú dôležitosť nejakému rozhovoru v porovnaní so všetkým, čo sme urobili a dosiahli," povedal Magoni.

V tíme celkovej víťazky Svetového pohára 2020/2021 má platnú zmluvu aj na nasledujúci, olympijský ročník.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Federica Brignoneová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni