Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoniho slová nedávajú zmysel. Je to nôž do chrbta, tvrdí Vlhovej bývalý kouč

Viedol ju, keď ešte bola žiačkou. Obdivuje jej nezlomnosť i odvahu. Teší sa, že si splnila veľký sen - získala veľký krištáľový glóbus.

26.03.2021 16:27
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim.
debata (28)

Rastislav Mažgút (47) kedysi trénoval Petru Vlhovú. Po marcovom triumfe v celkovom hodnotení Svetového pohára alpských lyžiarok v Lenzerheide ju oslavovali blízki, fanúšikovia i experti – doma i za hranicami.

Čakalo sa, že poriadna pochvala príde aj od hlavného kouča Livia Magoniho. Ten však kritikou v talianskych médiách rozvíril fámy o jeho zotrvaní. „Nie som si istý, či zostane,“ vraví Mažgút.

Magoni otvorene skritizoval Vlhovú, tá na to zareagovala prostredníctvom stanoviska na sociálnej sieti. Čo na celú situáciu hovoríte?

Petra reagovala veľmi dobre. Takéto vyjadrenie trénera je veľmi nešťastné. Niekoľko dní boli spoločne a úprimne sa tešili z veľkého glóbusu. Keď prišli na Slovensko, dostali od Magoniho nôž do chrbta. Keď Petra vyhrala v Jasnej, triumf znehodnotila Mikaela Shiffrinová, veľký glóbus zasa pokazil vlastný tréner. Ako keby si toho nebol vedomý.

Video

Prekvapilo vás to?

Pôvodne som si myslel, že je to zlý preklad. Prípadne, že niekde oslavoval a prehnal to… (úsmev). Iba Petra a Livio vedia, čo je za tým.

Myslíte si, že sa znovu prejavila Magoniho túžba strhávať na seba pozornosť?

Nedáva to logiku. Tieto chvíle patrili Petre. Ona i celý tím sa na adresu Livia vyjadrovali pozitívne. Vážia si ho, urobil skvelú prácu. Nerozumiem, prečo to urobil. Myslím si, že to na Petre zanechá nejaké stopy a ovplyvní to jej ďalšie rozhodovanie.

Môže sa to skončiť tým, že Vlhová pred olympiádou v Pekingu 2022 vymení trénera?

Nie som stopercentne presvedčený, že Livio v tíme zostane. Prial by som im to, lebo im to šliape. Chcel by som, aby Petra priviezla z Pekingu medailu. Keby sa nepodarilo spoluprácu s Magonim predĺžiť, nebude to tragédia. Petra bude mať na olympijský kov aj pod vedením iného kouča.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Magoni tvrdí, že Vlhová dosiahla svoj výkonnostný strop. Súhlasíte?

Počas celého roka Livio hovoril, že sú v rýchlostných disciplínach na začiatku. Chýbajú im skúsenosti ako majú vyzreté pretekárky. Hovoril, že ju má kam posunúť. Preto nechápem prirovnanie Talianiek k diamantom a Vlhovej k železu. Nedáva to zmysel.

Povedali by ste zverenke po zisku veľkého glóbusu niečo také?

Nikdy. Toto tréner nemôže svojej zverenke nikdy povedať. Aj keby už boli na ceste k ukončeniu spolupráce. Zrejme chcel len na seba strhnúť pozornosť. Má v rukách pretekárku, ktorá patrí k najlepším v slalome i obráku a už má aj pódium zo super G. Vyhrala už množstvo pretekov, získala medailí i glóbusov. Je v ideálnom veku. Nerozumiem tomu… Možno ju chcel vyburcovať, prípadne sa zapáčiť Katharine Liensbergerovej. Zdá sa, že je z nej unesený.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Rastislav Mažgút #Katharina Liensbergerová