Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majsterka sveta našla smrť pod alpskou lavínou. Mala 40 rokov

Lavína vo švajčiarskych Alpách sa stala osudnou pre niekdajšiu francúzsku reprezentantku v snoubordingu Julie Pomagalskú, v utorok zomrela vo veku 40 rokov pod vrcholom Gemsstock v kantóne Uri.

24.03.2021 12:54
Julie Pomagalská Foto: ,
Julie Pomagalská na snímke z roku 2007.
debata (3)

Pomagalská reprezentovala Francúzsko v paralelnom obrovskom obrovskom slalome aj snoubordkrose.

Na ZOH 2002 v Salt Lake City aj o štyri roky neskôr v Turín skončila šiesta v paralelnom obrovskom slalome, z tejto disciplíny má aj striebro z majstrovstiev sveta v rakúskom Kreischbergu 2003. O rok neskôr sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára.

Pomagalská sa krosu venovala ešte pred paralelnými disciplínami a bola členkou zlatého tímu na MS 1999 v nemeckom Berchtesgadene.

Podľa polície kantonu Uri sa z dosiaľ nezistených príčin spustila lavína, ktorá strhla troch ľudí zo štvorčlennej skupiny snoubordistov.

Ako informuje Francúzska lyžiarska federácia, spolu s Pomagalskou prišiel o život aj jej horský sprievodca Bruno Cutelli. Tretia osoba vyviazla iba s ľahkými zraneniami.

„Tragická smrť Julie, reprezentantky v snoubordingu na ZOH aj MS, zanechala v smútku celý francúzsky olympijský tím. Odišla jedna z nás,“ uvádza sa v krátkom vyhlásení francúzskeho tímu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #snoubordkros #Julie Pomagalská