Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaná Gutová cíti krivdu. Aké zmeny požaduje?

Z korunovácie kráľovnej v domácom prostredí napokon nebolo nič. Aj preto, že Lara Gutová-Behramiová strávila na pretekárskej trati v Lenzerheide len zopár sekúnd.

22.03.2021 06:05
Switzerland Alpine Skiing World Cup Gutová Foto:
Lara Gutová-Behramiová.
debata (72)

Predovšetkým za to môže počasie, ktoré výrazne narušilo program finálových pretekov SP 2020/21.

Organizátori museli zrušiť zjazd i super G, teda disciplíny, v ktorých je Švajčiarka silná a mohla v nich predstihnúť Petru Vlhovú v boji o veľký glóbus.

Keďže Gutová slalom nejazdí, napokon v Lenzerheide nastúpila len na obrovský slalom. Do cieľa však neprišla, keď v 1. kole absolvovala len dve bránky.

„Nechcela som zničiť všetko pekné, na čom som makala celú sezónu. Chýbala mi energia, nechcela som riskovať zranenie. Verila som, že mi pomôže pretekársky adrenalín, ale nestalo sa,“ vysvetľovala pre švajčiarsky denník Le Matin.

Napriek pokazenému poslednému týždňu označila sezónu za vydarenú. V konečnom zúčtovaní stratila na víťaznú Petru Vlhovú 160 bodov .

„Som nesmierne šťastná, že sa mi podarilo vrátiť sa na najvyšší level a že môžem opäť súťažiť s najlepšími lyžiarkami na svete,“ pokračovala manželka futbalistu Valona Behramiho.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

Výhoda pre slalomárky

Novinárom sa posťažovala, že Vlhová a ďalšie špecialistky na točivé disciplíny mali počas sezóny výhodu.

Jednak sa slalomov a obrákov jazdí viac, plus zjazdy a super G niekoľkokrát zrušili pre nepriazeň počasia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Swiss Ski Team (@swissskiteam)

"V seriáli Svetového pohára by mal byť rovnaký počet pretekov v každej disciplíne. Navyše, ak zrušia rýchlostnú disciplínu, mali by urobiť všetko pre to, aby ju nahradili v inom stredisku.

Verím, že nový ročník bude v tomto smere spravodlivejší," vyjadrila sa Švajčiarka s tým, že sa už teší na krátku dovolenku.

„V aktuálnej situácii sa veci ťažko plánujú. Predovšetkým sa teším domov, tam si oddýchnem. V apríli sa opäť postavím na lyže,“ dodala druhá najlepšia žena uplynulej lyžiarskej sezóny.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Lenzerheide #SP #Lara Gutová-Behramiová