Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korunovácia novej lyžiarskej kráľovnej. Vlhová si prevzala veľký glóbus

Petra Vlhová si v nedeľu prebrala veľký glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári alpských lyžiarok. V dejisku finálového podujatia vo švajčiarskom Lenzerheide zaznela krátko po 15-tej hodine slovenská hymna.

21.03.2021 15:35
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v Lenzerheide.
debata (16)

Dvadsaťpäťročná Vlhová triumfovala v konečnom poradí prestížneho seriálu so ziskom 1416 bodov.

Na pódiu ju pri vyhodnotení doplnili dve Švajčiarky, druhú pozíciu obsadila Lara Gutová-Behramiová (1256) a tretia bola Michelle Gisinová (1130).

Rozdiel medzi prvými dvoma lyžiarkami napokon nebol taký tesný po zrušení zjazdu a super G a po tom, ako Gutová-Behramiová nedokončila prvé kolo záverečného obrovského slalomu.

Obe súperky si pripísali šesť víťazstiev, no Vlhová skončila so 160-bodovým náskokom.

"Stále tomu nemôžem uveriť. Počas dlhej sezóny som mala moje vrcholy a pády. Už pred jej začiatkom bolo víťazstvo v celkovom poradí naším cieľom, urobila som pre to všetko.

Nebolo jednoduché preskakovať medzi technickými a rýchlostnými disciplínami. Bola to úžasná sezóna a teraz sme veľmi šťastní," povedala Slovenka, ktorá si mohla vychutnať slávnostný ceremoniál.

Vlani jej pre pandémiu koronavírusu a zrušenie podujatí vo švédskom Are a talianskej Cortine d'Ampezzo prišli malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny až poštou domov do Liptovského Mikuláša.

Petra Vlhová a Alexis Pinturault pózujú s... Foto: TASR/AP, Marco Trovati
Alexis Pinturault, Petra Vlhová Petra Vlhová a Alexis Pinturault pózujú s veľkými glóbusmi za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári.

"Petra si konečne prebrala veľký glóbus, je to skutočne historický moment pre slovenské lyžovanie.

Bolo zaujímavé sledovať súboje prvých dvoch lyžiarok aj v súvislosti so zrušením rýchlostných disciplín, ale počasiu nerozkážeme. Jej triumf je úplne zaslúžený," zdôraznila Vlhovej americká rivalka Mikaela Shiffrinová pre RTVS.

Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...
Dojatá Petra Vlhová s veľkým glóbusom počas...
+7Petra Vlhová s vytúženým veľkým krištáľovým...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní