Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emócie sú stále veľké, vravela po 1. kole Vlhová. Viedla Shiffrinová

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole nedeľného obrovského slalomu Svetového pohára na desiatej priečke.

21.03.2021 09:51 , aktualizované: 10:30
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu v Lenzerheide.
debata (1)

Na finálovom podujatí vo švajčiarskom Lenzerheide zaostávala o 1,83 sekundy za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá mala náskok 10 stotín pred Slovinkou Metou Hrovatovou i Taliankou Martou Bassinovou.

Vlhovej s číslom 4 v úvodnej strmine vyhovoval agresívny a silový štýl a na úvodnom medzičase v porovnaní so Shiffrinovou viedla, no od nájazdu do roviny jej už chýbal esprit. Strata rýchlosti sa premietla do výsledného manka.

Už istá držiteľka veľkého glóbusu štartovala aj v 31. pretekoch SP, čím sa stala jedinou lyžiarkou v tejto sezóne, ktorá absolvovala všetky súťaže v kalendári.

"Bola som unavená, nemohla som zaspať, emócie sú stále veľké. Už to zo mňa opadlo, dnes už vôbec nevládzem. Snažím sa zo seba dávať maximum, ale úprimne, už vôbec nevládzem.

Telo povedalo stop, už bojujem sama so sebou, ešte pôjdem jednu jazdu, posledné kolo v tejto sezóne," povedala 25-ročná Slovenka pre RTVS.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Shiffrinová si vrchnú strmú pasáž postrážila a svoju jazdu vygradovala v otvorenejšej rytmickej časti.

Podobným prístupom s ňou do 2. kola (12.00 h) držali krok majiteľka malého glóbusu za túto disciplínu Bassinová a Hrovatová. Pod sekundu sa zmestili ešte Novozélanďanka Alice Robinsonová (+0,77 s) a Švajčiarka Michelle Gisinová (+0,81 s).

Jej krajanka Lara Gutová-Behramiová, ktorá v sobotu definitívne prišla o možnosť zabojovať o celkové prvenstvo vo SP, nedokončila prvé kolo za zvláštnych okolností, keď svoju jazdu vypustila už za druhou bránkou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová