Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obdiv aj od Shiffrinovej. Väčší sen najlepšej slalomárky má čas

V deviatich slalomových štartoch tohtoročného Svetového pohára bola osemkrát na pódiu, ušlo jej len v Jasnej (skončila štvrtá).

21.03.2021 08:11
Katharina Lienbsergerová Foto: ,
Katharina Lienbsergerová drží malý glóbus po slalomovom víťazstve v Lenzerheide.
debata

Štyrikrát si vybojovala druhé miesto, v Semmeringu jej k víťazstvu chýbalo jedenásť stotín, v Záhrebe päť. V prvom prípade nestačila na Švajčiarku Michelle Gisinovú, v druhom na Petru Vlhovú

Rakúska lyžiarka Katharina Liensbergerová sa však nevzdávala a verila, že triumfy prídu.

Povzbudením boli aj zlaté medaily z majstrovstiev sveta zo štartov v slalome v paralelných pretekoch.

Po návrate do Svetového pohára si v Are vychutnala pocit z premiérového víťazstva v kolotoči. A po sobotňajšom sa stala držiteľkou malého glóbusu za slalom.

Slalom v Lenzerheide s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli slalomu v Lenzerheide po...

Jeho hodnotenie vyhrala čoskoro 24-ročná Liensbergerová o 35 bodov pred Mikaelou Shiffrinovou, obhajkyňa slalomového titulu Vlhová a premiérová víťazka celkovej klasifikácie SP mala o tri body menej ako americká hviezda.

Trofej si rodáčka z Feldkirchu prevzala už v sobotnom cieli. Emócie neskrývala. „Boli to slzy radosti. Celé to bolo veľmi emotívne, zvlášť keď robíte niečo tak dlho a zažívate aj nezdary a rany pod pás,“ uviedla Liensbergerová pre Kurier.

Denník pripomína, že konkurentky Liensbergerovú zasypali chválou. Aj vlaňajšia držiteľka malého glóbusu v slalome Vlhová. „Je najlepšou slalomárkou na svete. Nemám slov,“ povedala Slovenka na adresu súperky.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

„Nebolo to pre mňa vždy jednoduché. Nikdy som však nevzdala nádej a vždy som verila tomu, že v určitom okamihu sa mi všetko vráti,“ narážala Liensbergerová aj na úvod sezóny 2019/20, keď ju trápil lyžiarsky materiál.

Vlani skončila v slalome celkovo tretia. „Niektoré dni sú dobré, iné až tak nie. Malý glóbus odzrkadľuje celú sezónu. Niečo, k čomu som sa dopracovala. Je úžasné, že som na záver ukázala takú silu,“ dodala.

Trofej je podľa nej odmenou za vyrovnané výkony a vytrvalosť. Okrem Vlhovej pochválila Liensbergerovú aj Mikaela Shiffrinová, šesťnásobná držiteľka slalomového glóbusu.

„Je mimoriadne dôsledná a jej najvyššia úroveň je najvyššia zo všetkých. Nepochybne si zaslúži tohtoročný malý glóbus. Je úžasné sledovať ju lyžovať,“ uviedla pre spomínaný zdroj Shiffrinová.

Športový riaditeľ rakúskeho ženského tímu Christian Mitter vyzdvihol mentálnu silu Liensbergerovej a schopnosť zatlačiť pri jazde v druhom kole.

„Nechce strácať čas nepodstatnými vecami, pracuje na podstate lyžovania. Aj iní lyžiari to robia, no ona tomu dáva skutočnú pointu,“ tvrdí Mitter.

Ešte väčším snom Liensbergerovej je útok na veľký glóbus za celkový triumf. Vraví však, že sa so zahrnutím rýchlostných disciplín do programu neponáhľa.

„Malo by to prísť, keď nastane ten správny čas,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Katharina Liensbergerová