Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová je pod veľkým tlakom. Má môj rešpekt za to, ako to zvláda

Lara Gutová-Behramiová si vo štvrtok na domácej pôde v Lenzerheide prevzala malý krištáľový glóbus za superobrovský slalom.

19.03.2021 10:42
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová s malým glóbusom za super G.
debata (15)

O tom, že švajčiarska lyžiarka vyhrá bodovanie tejto disciplíny Svetového pohára, bolo rozhodnuté už koncom februára v stredisku Val di Fassa. V Taliansku ho potvrdila štvrtým víťazstvom v super G rade.

Zrušenie ďalších pretekov finálového podujatia kvôli hmle a snehu najmä vo vrchnej časti trate opäť znížilo šance Gutovej-Behramiovej na zisk veľkého glóbusu za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári. Podľa jej slov na tlačovej konferencii je s tým vyrovnaná.

„Teším sa z úspešnej sezóny. Moje celkové víťazstvo v nej nebolo niečo realistické. Som spokojná s tým, ako lyžujem, to je dôležitejšie,“ cituje agentúra AP držiteľku veľkého glóbusu z roku 2016.

Petra Vlhová má pred ňou naďalej náskok 96 bodov. Liptáčka potrebuje na potvrdenie historického úspechu pre slovenské lyžovanie skončiť v sobotňajšom slalome (Švajčiarka figurovala v jeho štartovej listine, pred žrebom sa odhlásila) do 15. miesta zaručujúceho 16 bodov. Podľa pravidiel finále SP boduje iba najlepšia pätnástka.

Ak sa jej to nepodarí, bude mať ďalšiu šancu v nedeľňajších záverečných pretekoch sezóny v obrovskom slalome.

„Môže ako prvá lyžiarka zo Slovenska vyhrať Svetový pohár. Je pod veľkým tlakom. Má môj veľký rešpekt za to, ako to všetko zvláda a ako lyžuje,“ pochválila Vlhovú Gutová-Behramiová.

Aj AP pripomína, že Vlhová je blízko k tomu, aby sa stala prvou slovenskou šampiónkou v 54-ročnej histórii Svetového pohára.

Medzi mužmi sa trofejou za super G hrdí Vincent Kriechmayr. Pre rakúskeho lyžiara je to prvým ocenením v rámci SP, pridal ho k zlatým medailám v oboch rýchlostných disciplínach na tohtoročných majstrovstvách sve­ta.

Víkendové štarty v slalome a v obrovskom slalome sľubujú drámu. V celkovom poradí SP vedie Alexis Pinturault o 31 bodov pred švajčiarskym mladíkom Marcom Odermattom.

Druhému menovanému zrušenie rýchlostných disciplín uškodilo, no Francúz ešte nič nemá isté.

V piatok je na programe paralelná súťaž tímov. Podľa viacerých reakcií nie príliš obľúbené preteky mali uvoľniť miesto zrušeným zjazdom.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová