Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikto nevie, čo má robiť. Ledeckej tréner kritizuje organizátorov v Lenzerheide

Na štvrtkový štart super G žien vo finále Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v Lenzerheide okrem Petry Vlhovej čakala aj česká zjazdárka Ester Ledecká.

19.03.2021 06:07
Švajčiarsko Lyžovanie SP finále zjazdy zrušenie Foto: ,
Snežný pluh odhrabáva sneh po zrušení stredajšieho zjazdu žien a mužov Svetového pohára v Lenzerheide.
debata

Podľa jej trénera Tomáša Banka hustá hmla na trati Silvana Beltramettiho a celkovo nevľúdne počasie nie je jediná komplikácia, s ktorou sa lyžiari a lyžiarky musia vyrovnať. Bank tvrdí, že v dejisku finále SP 2020/2021 vládne organizačný chaos.

"Počasie nie je veľmi dobré, ale aj organizácia je celkom chaotická. Podľa mňa tu nikto nevie, čo má robiť. Dokonca tu nikto nerieši, kde napríklad budeme čakať na štart pretekov.

Miestnosť „Hospitality“ (určená na pretekoch na oddych pretekárok – pozn.) je tu tak pre troch ľudí a zvyšok musí čakať vonku.

Organizátori tiež hovorili, že svah na rozjazdenie bude ráno ‚urolbovaný‘, ale nebol. Je to naozaj chaos," uviedol Tomáš Bank v rozhovore pre ČT Sport ešte pred zrušením štvrtkového super G.

Tomáš Bank sa vo štvrtok predpoludním vyjadril aj k celkovým podmienkam a počasiu v Lenzerheide a k tomu, čo bránilo v spustení pretekov.

"Je taká hustá hmla, že organizátori ani nemôžu jazdiť po trati rolbami. Pretekárska línia je dobrá, je to čistý ľad, ale všade naokolo sú kopy snehu a práve to je teraz neriešiteľný problém.

Ak by odišla hmla, možno by bola nejaká šanca začať o 11.00 h," uzavrel Tomáš Bank vo vysielaní ČT Sport.

Ester Ledecká. Foto: SITA/AP, Gabriele Facciotti
Ester Ledecká Ester Ledecká.

Tento predpoklad sa napokon nenaplnil a záverečný ženský super G sezóny SP 2020/2021 zrušili.

Bankova zverenkyňa Ester Ledecká bola pred finálovým super G sezóny na piatom mieste v hodnotení disciplíny s možnosťou posunúť sa až na druhú priečku.

Už istou držiteľkou malého glóbusu za super G je Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Slovenka Petra Vlhová skončila na ôsmej priečke v hodnotení tejto disciplíny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká #Tomáš Bank