Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia rana pre Švajčiarov. Holdenerová pre koronavírus končí sezónu

Víkendový záverečný slalom a obrovský slalom ženskej časti sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide bude bez domácej Wendy Holdenerovej.

18.03.2021 23:20 , aktualizované: 19.03.2021 11:23
SR Slovensko Lyžovanie SP slalom ženy 2. kolo ZAX Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) s Mikaelou Shiffrinovou (uprostred) a Wendy Holdenerovou (vľavo).
debata (2)

Spolu s trénerom Klausom Mayrhoferom mali pozitívne testy na koronavírus a skončili v izolácii. Obaja ešte čakajú na výsledok PCR testu, ktorý bude známy v piatok.

Okrem Holdenerovej a jej trénera dosiaľ nie sú známe ďalšie pozitívne prípady vo švajčiarskom tíme. Informoval o tom web SRF.

Po zrušení zjazdu aj super G v rámci finálového týždňa SP 2020/2021, kde prišli o šancu na prípadné víťazstvá Lara Gutová-Behramiová a Marco Odermatt, je neúčasť Holdenerovej v technických disciplínach ďalšia tvrdá rana pre domácich Švajčiarov v závere sezóny na domácom snehu.

A hoci Holdenerovej táto sezóna vôbec nevyšla podľa predstáv, tretie miesta z nedávnych slalomov v Jasnej a Aare dávali tušiť pokračovanie vo vylepšení výsledkov.

Dvadsaťsedemročná Švajčiarka má v kariére vo Svetovom pohári na konte 27 pódiových umiestnení v slalome (0–13–14), ale tejto sezóne k nim pridala iba tri. V hodnotení najtočivejšej disciplíny jej patrí piata priečka, v obrovskom slalome je dokonca až dvadsiata druhá.

"Tento výpadok je bolestivý napriek tomu, že Holdenerová už nebojuje o krištáľové glóbusy. V jej parádnej disciplíne slalome zaostáva za líderkou Petrou Vlhovou o takmer 200 bodov.

Po septembrovom zranení lýtkovej kosti sa dvojnásobná majsterka sveta v kombinácii nedostala do požadovanej formy a na šampionáte v Cortine d'Ampezzo vyšla naprázdno," napísal web srf.ch.

"Po famóznej sezóne s dažďom medailí na majstrovstvách sveta zatiaľ Lenzerheide neprinieslo švajčiarskemu lyžovaniu radosť.

Zrušenie rýchlostných disciplín znamená výrazné zníženie šancí Marca Odermatta a Lary Gutovej-Behramiovej v boji o veľké glóbusy," doplnili Švajčiari.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Wendy Holdenerová