Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoni je opatrný. Počkajme, či Gutová nakoniec nepôjde slalom

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Livio Magoni toho preskákal už naozaj dosť.

18.03.2021 18:17
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počúva svojho trénera Livia Magoniho na archívnej snímke.
debata (16)

V tímoch ho vítali s otvorenou náručou i vyhadzovali, lebo bol na zjazdárky príliš tvrdý. Vždy sa však z neľahkej situácie oklepal. A po siedmich rokoch je znova na vrchole.

Práve v roku 2013 v Lenzerheide oslavoval zisk najprestížnejšej trofeje, akú na bielych svahoch možno získať. Veľký krištáľový glóbus pre víťazku Svetového pohára má pre mnohé lyžiarky väčšiu hodnotu ako medaily z majstrovstiev sveta či olympiády.

Magoni v sezóne 2012/2013 priviedol ku veľkej guli Tinu Mazeovú. Celé Slovinsko vtedy velebilo sympaťáčku z mestečka Slovenj Gradec i jej nevysokého trénera zo Selvina.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Vo švajčiarskom stredisku, kde vrcholí aj aktuálna sezóna, dovŕšili historický ročník. Pre Magoniho, Mazeovú i alpské lyžovanie ako také. Zisk 2414 bodov je historickým maximom a ťažko dosiahnuteľnou­ métou.

Päťdesiatsedemročný veľký fanúšik Atalanty Bergamo – jeho brat Oscar za ňu dokonca tri sezóny hrával – má znova na dosah veľký glóbus.

Vlhovú delí od Gutovej-Behramiovej pred záverečnými dvomi pretekmi sezóny – sobotňajším slalomom (10.30/13.30) a nedeľňajším obrovským slalomom (9.00/12.00) – 96 bodov.

Lenže Švajčiarka išla naposledy slalom pred štyrmi rokmi a v Lenzerheide potvrdila, že v najtočivejšej disciplíne v sobotu nenastúpi.

Ak by tak bolo, na celkový triumf by Vlhovej stačilo, ak zaboduje v jedných z dvoch pretekov – podľa pravidiel finále SP boduje iba najlepšia pätnástka (posledná získa 16 bodov).

Magoni si však taký istý nie je a vystríha pred predčasným optimizmom.

„Nič nepodceňujeme a neskladáme zbrane. Uvidíme, či sa Gutová-Behramiová nakoniec nepredstaví v slalome,“ povedal Magoni pre neveitalia.it.

Sobotňajší slalom bude pre Vlhovú veľmi dôležitý. V priamom súboji si to rozdá aj o malý krištáľový glóbus v slalome.

Zatiaľ vedie o 22 bodov pred Katharinou Liensbergerovou, tretia Mikaela Shiffrinová stráca 37 bodov.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Lara Gutová-Behramiová