Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrušené! Zjazd dostal stopku, Vlhovej to hrá do karát

Hneď prvá disciplína na finále Svetového pohára padla za obeť počasiu. Zjazd mužov i žien organizátori zrušili. Ohrozené sú aj ďalšie disciplíny.

17.03.2021 06:52 , aktualizované: 07:46
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (80)

Pre haldy snehu zatrhli už v utorok oba tréningy. Tie sa mali uskutočniť dnes ráno. Napokon k nim však nedôjde. Konať sa tak nemôžu ani preteky, keďže práve tréning je jednou z podmienok pre to, aby sa lyžiari a lyžiarky postavili na ich štart.

Potvrdila to oficiálna stránka Medzinárodnej lyžiarskej federácie. Taktiež twitterové konto švajčiarskeho tímu.

„Bohužiaľ, pre zlé poveternostné podmienky boli oba zjazdy zrušené,“ hlási.

Správy z utorňajšieho večera boli pritom celkom optimistické.

„Preteky zvládneme. Pravdepodobnosť, že sa uskutočnia, je podľa mňa okolo 70 percent. Spočiatku sme mali problémy s 50 centimetrami snehu, neskôr s vetrom. Zjazdovka je však momentálne vyčistená a vo veľmi dobrom stave,“ vravel Peter Engler, šéf organizačného výboru, pre denník Blick.

Švajčiari robili všetko pre to, aby sa zjazd uskutočnil. Napokon, ich najväčšie hviezdy, kandidáti na veľké krištáľové glóbusy – Lara Gutová-Behramiová a Marco Odermatt – z neho potrebovali nutne body.

Gutová-Behramiová ich stráca na Slovenku Petru Vlhovú 96, Odermatt na Francúza Alexisa Pinturaulta 31.

Po zrušení zjazdu je jasné, že Vlhová je už veľmi blízko k historickému úspechu. Do konca sezóny zostávajú troje preteky – super G, slalom a obrovský slalom.

Keďže Gutová-Behramiová slalom nejazdí, reálne môže pomýšľať už len na 200 bodov. Navyše, Vlhová je v slalome a obrovskom slalome mimoriadne silná. Solídne body môže brať aj zo super G.

Situácia je teda nasledovná: ak by aj Švajčiarka vyhrala obe disciplíny, v ktorých sa ešte predstaví, sú jej šance veľmi nízke. Vlhovej totiž stačí na zisk veľkého krištáľového glóbusu vybojovať z troch pretekov 105 bodov. Víťazka pritom zakaždým berie 100.

Malé glóbusy z najrýchlejšej disciplíny tak definitívne získali Beat Feuz a Sofia Goggiová.

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #zjazd #alpské lyžovanie #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová