Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréning zjazdu presunuli. Vlhová pozná štartové číslo, neistota však trvá

Organizátori finále Svetového pohára v alpskom lyžovaní zrušili po pondelkových aj utorkové merané tréningy mužov a žien na zjazd. Dôvodom je snehová nádielka i silný vietor.

16.03.2021 07:52 , aktualizované: 12:52
Lenzerheide Foto: ,
Takto to vyzeralo v Lenzerheide pred plánovanými utorňajšími tréningami zjazdu, ktoré preložili na stredu.
debata (61)

Podľa komunikácie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) sa organizátori v Lenzerheide niekoľko hodín pokúšali odstrániť niekoľkocenti­metrovú vrstvu snehu zo zjazdovky.

Jury v snahe zachrániť preteky presunula oba tréningy na stredu. V utorok večer stanovili ženský tréning na 10.30 (Vlhová s číslom 2) a preteky na 13.45, v nich by sa Slovenka vydala na trať s 10-kou, Gutová má 3-ku (kompletnú štartovú listinu nájdete na konci článku).

"Posledná možnosť je presunúť tréningy na stredu ráno. Z tohto dôvodu je však potrebné doladiť program.

Najmä pre Laru Gutovú-Behramiovú a Marca Odermatta sú záverečné zjazdy sezóny nesmierne dôležité z hľadiska ich boja o veľký glóbus," napísal web SRF.ch

Ak to počasie dovolí, čaká v stredu organizátorov mamutí program s dvoma tréningami a dvoma zjazdmi, informovala agentúra APA.

Podľa pravidiel FIS sa sezóna musí skončiť v nedeľu a preto nie je priestor na preloženie zjazdu na iný deň.

Ak sa niektorá zo štyroch disciplín počas finálového týždňa Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní nebude môcť uskutočniť v stanovenom termíne, neuskutoční sa vôbec.

Radikálne rozhodnutie by zahralo do karát Petre Vlhovej. Slovenka vedie celkového hodnotenie Svetového pohára o 96 bodov pred Larou Gutovou-Behramiovou.

Švajčiarka je v rýchlostných disciplínach lepšia i skúsenejšia. Prišla však o jednu z troch možností, keď by mohla znížiť stratu na o štyri roky mladšiu súperku.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

„V prípade, ak sa finálové preteky Svetového pohára zrušia, nemôžu sa prekladať ani vymieňať disciplíny,“ potvrdila Giulia Candiagová, koordinátorka FIS pre médiá, pre RTVS.

Už v pondelok museli organizátori v Lenzerheide pre množstvo nového snehu na trati zrušiť prvý meraný tréning zjazdárok a zjazdárov. Po dvjohodinovom čakaní napokon zrušili aj utorkové tréningy, ženy mali začať o 11.00 h.

Spomedzi 24 účastníčok finále SP v zjazde mala mať Petra Vlhová v tréningu číslo 20. Ak by sa žiadny tréning neuskutočnil, znamenalo by to, že zjazd sa nebude konať. Podmienkou FIS je aspoň jeden odjazdený tréning.

Ak by stredajšie zjazdy zrušili, pripadli by malé glóbusy Švajčiarovi Beatovi Feuzovi a Talianke Sofii Goggiovej, ktorí pred záverečnými súťažami viedli klasifikáciu v disciplíne.

Vo štvrtok je na programe druhá kĺzavá disciplína – superobrovský slalom. Aj v tej je Gutová-Behramiová lepšia ako Vlhová, ale aj super G je ohrozený kvôli snehovej nádielke.

Ženská sezóna vyvrcholí cez víkend sobotňajším slalomom. Ten však Gutová-Behramiová dlhodobo nejazdí.

Posledné preteky budú v nedeľu. V obrovskom slalome je výkonnosť dvoch najlepších lyžiarok ročníka na podobnej úrovni.

Štartová listina zjazdu v Lenzerheide. Foto: fis-ski.com
Lenzerheide, zjazd Štartová listina zjazdu v Lenzerheide.

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021 #Lara Gutová-Behramiová