Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stačilo aj siedme miesto. Rakúsko má prvý glóbus

Rakúsky lyžiar Marco Schwarz získal v predstihu malý krištáľový glóbus za slalom vo Svetovom pohári. Stačilo mu k tomu aj siedme miesto v nedeľnej súťaži v slovinskej Kranjskej Gore.

14.03.2021 13:50 , aktualizované: 14:04
Schwarz sllaom Foto: ,
Rakúšan Marco Schwarz.
debata

V nej triumfoval Francúz Clement Noel, ktorý slávil svoje ôsme víťazstvo v pretekoch SP. Úspech francúzskych farieb zvýraznil druhým miestom Victor Muffat-Jeandet, ktorý za víťazom zaostal o 62 stotín sekundy, tretí skončil Švajčiar Ramon Zenhäusern (+0,71).

Dvadsaťpäťročný Schwarz vybojoval malý glóbus premiérovo v kariére. Pred finálovým slalomom v Lenzerheide má na čele hodnotenia disciplíny nedostihnuteľný 122-bodový náskok pred Zenhäusernom.

Ten by musel v nedeľu vyhrať, aby ešte zdramatizoval boj o sezónny titul. Noel slávil svoj druhý triumf v sezóne po januárovom víťazstve v slalome v Chamonix.

„Je to najkrajšie siedme miesto v mojej kariére,“ vyznal sa Schwarz pre ORF. "Chcel by som sa poďakovať toľkým ľuďom, ktorí pri mne stáli a umožnili mi tento úspech. Som im za to veľmi vďačný.

Na tomto svahu bolo náročné jazdiť, bolo to brutálne, každá nerovnosť bolela. Vydal som zo seba maximum a je nádherné, že sa môžem teraz tešiť. Získať titul v kombinácii na MS bolo niečo výnimočné, ale malá guľa je zhodnotením celej sezóny."

debata chyba
Viac na túto tému: #Clement Noel #Ramon Zenhäusern #Victor Muffat-Jeandet