Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaslúžené peniaze. Vlhová sa blíži k magickej hranici

Úspechy na svahoch = narastajúce konto. Rovnica, ktorá v profesionálnom lyžovaní (a nielen v ňom) platila, platí a bude platiť.

12.03.2021 19:00
Slovakia Alpine Skiing World Cup Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (30)

Dôkazom tohto tvrdenia je aj Petra Vlhová. Slovenská lyžiarka je po piatkovom slalome v Aare znovu vedúcou ženou celkového hodnotenia Svetového pohára.

Jej skvelým výsledkom prislúcha aj finančné ohodnotenie. Zverenka Livia Magoniho sa v tejto sezóne blíži – čo sa zárobkov týka – k magickej hranici.

Za triumf v Aare si prilepšila o ďalších 45-tisíc eur. Celkovo si v tomto ročníku Svetového pohára zarobila na svahoch už 436-tisíc švajčiarskych frankov (pred zdanením).

Viac peňazí prišlo na účet len Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej. Vlhovej jediná rivalka v boji o veľký krištáľový glóbus je na méte 485-tisíc frankov.

Na tretej priečke je Američanka Mikaela Shiffrinová s 350-tisíc frankami.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Do konca sezóny môže Vlhová teoreticky zarobiť ešte 225-tisíc frankov. Postaví sa na štart piatich pretekov, víťazka každého z nich si odnesie 45-tisíc.

Pre porovnanie: medzi mužmi vedie rebríček zárobkov Rakúšan Vincent Kriechmayr (335-tisíc) pred Francúzom Alexisom Pinturaultom (316-tisíc) a ďalším z Rakúšanov Marcom Schwarzom (255-tisíc).

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #prémie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová