Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stráca Gutová vo finiši sily? Médiá riešia aj Shiffrinovej slová o sprisahaní

Očakáva sa, že Petra Vlhová v boji o veľký glóbus zmaže manko a dostane sa do trháku. Mikaela Shiffrinová má po obrovskom slalome v Jasnej podozrenie zo sprisahania. Aj to odznelo v zahraničných médiách po skvelom víkende pre slovenskú lyžiarku pod Chopkom. Prinášame výber reakcií.

08.03.2021 07:26
Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v Petrou Vlhovou v cieli obrovského slalomu v Jasnej.
debata (32)

Blick (Švaj.): Petra Vlhová zvíťazila v obrovskom slalome v Jasnej a v hodnotení Svetového pohára zaostáva iba o 36 bodov za sklamanou Larou Gutovou-Behramiovou, ktorá skončila deviata.

Dochádzajú jej sily v záverečnom špurte sezóny? "Na podobných podmienkach som tento rok bojovala s materiálom.

Čo sa týka veľkého glóbusu, keby som rozmýšľala nad poradím a bodmi, tak by som už prehrala. Je dôležité nájsť rovnováhu a zotaviť sa," reagovala Švajčiarka.

Shiffrinová má podozrenie zo sprisahania, ktoré malo priniesť výhodu Vlhovej. Je presvedčená, že ju chceli v Jasnej rozladiť zámerným oneskorením jej štartu.

ZDF (Nem.): Petra Vlhová vyhrala obrovský slalom na domácom kopci v Jasnej a dotiahla sa na čelo celkového poradia SP.

Deň po druhom mieste v slalome za dlhoročnou súperkou Mikaelou Shiffrinovou bola slovenská pretekárka v nedeľu neprekonateľná a zvíťazila pred Alice Robinsonovou z Nového Zélandu (+0,16 s) a Shiffrinovou (+0,37).

Vlhová v celkovom poradí ťažila z nevydarených pretekov aktuálnej majsterky sveta v obrovskom slalome Lary Gut-Behramiovej (9.) a manko na vedúcu Švajčiarov skresala na 36 bodov. Marta Bassinová si zabezpečila štvrté miesto a triumfovala v hodnotení disciplíny.

Neveitalia (Tal.): V súboji medzi Petrou Vlhovou a Larou Gutovou-Behramiovou je teraz výhoda na strane Slovenky, aj keď rodáčka z Ticina momentálne vedie bodovanie Svetového pohára o 36 bodov.

Očakáva sa, že v najbližších dvoch slalomoch zverenka Livia Magoniho zmaže stratu a dostane sa do trháku. Všetko však nasvedčuje tomu, že sa definitívne rozhodne až v záverečných štartoch na finálovom podujatí v Lenzerheide.

Petra Vlhová ovládla obrovský slalom v Jasnej Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) sa teší z víťazstva v...

iDnes.cz (ČR): Prvýkrát v kariére sa z výhry pred domácim publikom radovala Petra Vlhová. Slovenka vo finále zaútočila z druhého miesta po prvom kole a vybojovala piate víťazstvo v sezóne a celkovo 19. v SP.

V súčte s druhým miestom zo sobotňajšieho slalomu znížila v celkovom hodnotení seriálu stratu na vedúcu Laru Gutovú-Behramiovú na 36 bodov. Do konca sezóny zostáva odjazdiť šesť pretekov, tri z nich ale budú slalomy, čo nahráva Vlhovej.

Shiffrinová zatiaľ nedosiahla na jubilejný 70. triumf v SP. Po pretekoch sa posťažovala, že organizátorom pred jej jazdou trvala príliš dlho oprava bránky.

ORF (Rak.): Marta Bassinová má malý glóbus za obrovský slalom po domácej výhre Petry Vlhovej. Slovenská hrdinka v nedeľu triumfovala pred Alice Robinsonovou a Mikaelou Shiffrinovou.

Rakúšanky neútočili na triumf, v druhom kole však ukázali jednoznačné zlepšenie. Ramona Siebenhoferová sa dostala z trinásteho na piate miesto, Katharina Liensbergerová skončila siedma.

V celkovom poradí Vlhová znížila rozdiel na Laru Gutovú-Behramiovú na 36 bodov.

Po pretekoch bola Shiffrinová nahnevaná, že organizátori niekoľko minút pred jej finálovou jazdou niekoľko minút opravovali poškodenú bránku. Spravidla to trvá len pár sekúnd. Američanka však dodala, že Vlhová si zaslúžila vyhrať.

AP (USA): Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa postarala o obrat, keď zdolala Mikaelu Shiffrinovú v obrovskom slalome deň po tom, ako v slalome uspela Američanka.

Svetová šampiónka Lara Gut-Behramiová doplatila na chybu a bola deviata, Vlhová sa pred dvoma slalomami, v ktorých Švajčiarka neštartuje, priblížila k líderke na rozdiel 36 bodov.

Shiffrinová kritizovala slovenských organizátorov. Označila ich za „neprofesionál­nych“, pretože ju podľa jej slov nechali čakať príliš dlho v štartovacej búd­ke.

Slalom v Jasnej aj s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová...

MTI (Maď.): Domáca lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila v nedeľnom obrovskom slalome Svetového pohára v Jasnej. Za 25-ročnou majsterkou sveta skončila Alice Robinsonová z Nového Zélandu, zatiaľ čo americká hviezda Mikaela Shiffrinová, líderka po 1. kole, obsadila tretí pódiový stupienok. Podarilo sa jej to deň po svojom 69. triumfe vo Svetovom pohári.

Vlhová znížila stratu na 36 bodov na prvú Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú. Talianka Marta Bassinová obsadila štvrté miesto, takže krištáľová guľa za obrovský zjazd bude s určitosťou jej.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní