Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gutová uchmatne veľký glóbus. Aj jej problémy treba pochopiť, znie z Rakúska

Šéf Rakúskej lyžiarskej federácie (ÖSV) Peter Schröcksnadel je ohromený formou Lary Gutovej-Behramiovej a je presvedčený o tom, že z čela Svetového pohára alpských lyžiarok odsunie Petru Vlhovú.

25.02.2021 09:42
Lara Gut-Behramiová Foto: ,
Lara Gut-Behramiová.
debata (19)

Švajčiarka má za sebou vydarené majstrovstvá sveta v Cortine a už v nedeľu v stredisku Val di Fassa môže spečatiť zisk malého glóbusu za super G v SP. Suverénke disciplíny na to stačí 26. miesto…

Rodáčka z Ticina však túži po väčšej trofeji – za celkový triumf. V boji o veľký glóbus momentálne zaostáva za Vlhovou o 42 bodov.

Do konca sezóny zostávajú tri zjazdy, dva super G, dva obrovské a štyri klasické slalomy.

Matematické prepočty výsledkov v jednotlivých disciplínach v doterajšom ročníku favorizujú na konečný triumf Vlhovú, ktorá by najbližšiu prenasledovateľku zdolala takmer o 200 bodov (1513:1321).

Na čísla upozornili švajčiarske médiá, no zároveň dodávajú, že je to stále len matematika.

Schröcksnadel je podľa Blicku presvedčený, že veľký krištáľový glóbus si ukoristí Gutová-Behramiová.

„Vyhrá celkové hodnotenie. Jazdí veľmi kvalitne v troch disciplínach. Keby som si mal staviť, bolo by to na ňu,“ tvrdí prezident ÖSV.

V Cortine d'Ampezzo naňho Švajčiarka veľmi zapôsobila. Na pripomenutie – získala zlato v superobrovskom aj obrovskom slalome, brala i bronz v zjazde. Vlhová odchádzala z Dolomitov s dvoma striebornými medailami, a to za slalom a kombináciu.

„Lara je pozoruhodná, jednoducho skvelá. V Pohári národov by bez nej Švajčiarsko nebolo tak vysoko. Je to veľká hviezda, rovnako ako kedysi Marcel Hirscher u nás,“ dodal.

Podľa Schröcksnadela má 29-ročná Gutová-Behramiová dosť výbušnú povahu.

„Patrí medzi špecifické typy, ktoré neznesú všetko. V asociácii sa s nimi musíte vyrovnať a pochopiť ich problémy,“ myslí si.

V úvode svetového šampionátu napríklad mikrofóny zachytili jej ostrý slovník súvisiaci kritikou organizátorov januárového podujatia v Crans-Montane.

Gutová-Behramiová sa stala celkovou víťazkou SP v roku 2016 a v tom aktuálnej sezóne by sa rada revanšovala za nevydarené ročníky.

VIDEO: Petra Vlhová pred víkendom vo Val di Fassa

Video
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová