Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Romanca v Cortine. Nečakaný hrdina prvýkrát zatienil lásku Gisinovú

Sotva by ste na uplynulých majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní našli romantickejší príbeh. Keď si minulý piatok domáci Luca De Aliprandini prevzal v Cortine d'Ampezzo striebornú medailu za obrovský slalom, odmenou preňho bolo aj objatie dlhoročnej priateľky Michelle Gisinovej.

23.02.2021 06:00
Luca De Aliprandini Foto: ,
Luca De Aliprandini po zisku striebornej medaily s partnerkou Michelle Gisinovou.
debata (1)

„Som na teba nesmierne pyšná,“ povedala mu Švajčiarka. Vyzeralo to tak, že z jeho úspechu sa teší viac ako zo svojho bronzu v kombinácii, v ktorej tesne zaostala za striebornou Petrou Vlhovou.

Tridsaťročný Talian sa dostal na pódium prvýkrát v kariére.

„Neuveriteľné. V minulých rokoch mi veľakrát povedali, že som dobrý, no to, že som sa nedostal na stupeň víťazov, sa pre mňa stalo veľkou príťažou,“ uviedol pre médiá z Apeninského polostrova rodák z provincie Trento.

„To, že sa mi naň podarilo vystúpiť na domácej zjazdovke v Cortine, je neopísateľne emotívny moment. Myslím, že ste to videli v cieli,“ dodal.

Mimochodom, zdolal ho len Francúz Mathieu Faivre, bývalý priateľ hviezdnej Američanky Mikaely Shiffrinovej, v ktorého tíme je aj Romain Velez, manžel Veroniky Velez-Zuzulovej.

Naspäť však k De Aliprandinimu a Gisinovej. Bývajú spolu v severotalianskom meste Riva del Garda pri jazere Lago di Garda. Pár sa zoznámil pred šiestimi rokmi na ľadovci Ushuaia v Argentíne, kde sa európske tímy často pripravujú na novú sezónu.

Obaja majú náročný súťažný program, ich vzťahom to však neotriaslo.

„Stále nám to perfektne klape, Luca je veľmi pozitívny človek. On je členom rodiny, ktorý varí. A veľmi dobre! Čo sa týka nášho vzťahu, tak skôr ja som Talianka a on Švajčiar,“ usmiala sa Gisinová v rozhovore pre Corriere della Sera.

De Aliprandini pre Gazzettu dello Sport uviedol, že mu po nevydarenom obrovskom slalome bolo jeho priateľky veľmi ľúto (skončila jedenásta o deväť stotín pred Vlhovou) a svoje striebro v tejto disciplíne berie ako satisfakciu.

Pódium v Cortine so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová pózuje so striebornou medailou z...

„Záležalo jej na to, aby uspela. Nikdy predtým sa mi nestalo, že by som ju ‚zdolal‘. Získal som striebro, ona bronz, jeden vzácny kov nám chýba, že?“ povedal ešte pred sobotňajším slalomom. Ten napokon Gisinová nedokončila a medailovú zbierku páru neskompletizovala.

Gisinová bola po životnom úspechu partnera dojatá. „Snažil sa o to tak dlho a konečne to vyšlo,“ vravela zadržiavajúc slzy pre SRF. „Bol naňho vyvíjaný tlak a neuveriteľne sa s tým popasoval,“ doplnila.

Muži pokračujú vo Svetovom pohári tento víkend v bulharskom Bansku obrovskými slalomami, ženy vrátane Vlhovej sa vrátia do Talianska na rýchlostné disciplíny v stredisku Val di Fassa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michelle Gisinová #MS v lyžovaní 2021 #Luca De Aliprandini