Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová netrénuje v Jasnej sama. Gutová a spol. majú špeciálnu požiadavku

O necelé dva týždne sa najlepšie zjazdárky sveta zastavia na Slovensku. Jasná bude po piatich rokoch (6. a 7. marca) znova hostiť preteky Svetového pohára.

22.02.2021 11:47 , aktualizované: 12:18
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Cortine d´Ampezzo.
debata (5)

Na už teraz vynikajúco pripravenej zjazdovke číslo jeden začnú lyžiarky obrovským slalom. V nedeľu je na programe slalom. Na obe disciplíny sa už teraz pripravuje líderka elitného seriálu Petra Vlhová.

„Tréningový kopec na zjazdovke číslo sedem je pripravený. Máme tu poľský tím s Marynou Gasienicovou-Danielovou, slovinský s Anou Bucikovou a slovenský s Petrou Vlhovou,“ povedala na pondelňajšej tlačovej konferencii Jana Palovičová, športová riaditeľka pretekov.

Do Jasnej začnú prichádzať tímy od 2. marca. Zatiaľ jedinú špeciálnu požiadavku mali Švajčiari. Všetci, vrátane Vlhovej súperiek Lary Gutovej-Behramiovej či Michelle Gisinovej, budú kvôli zvýšeniu bezpečnosti bývať na izbách po jednom.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

„Žiaľ, preteky budú bez divákov, podľa COVID automatu prítomnosť priaznivcov nie je možná. Navyše, celé stredisko bude kvôli aktuálnej pandemickej situácii zatvorené,“ uviedol predseda organizačného výboru Matej Hulej s tým, že tamojší obyvatelia musia od pondelka 1. marca počítať s dopravnými obmedzeniami.

Jasná sa druhý marcový víkend premení nielen na najsledovanejšie lyžiarske miesto, ale aj na kvarteto bublín. Najprísnejšia je červená pre pretekárky a ich tímy. Modrá sa týka organizačného tímu či zdravotníkov. Žltú tvoria médiá a zelenú partneri.

"Pri príchode a preberaní akreditácie musíme každého pretestovať PCR testom, prípadne aj antigénovým.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Ak niekto opustí bublinu, musí byť pri návrate i odchode z Jasnej znova otestovaný. Testovať sa musí každých 72 hodín," vysvetlil covid manažér podujatia Peter Pukalovič.

Pre víťazky slalomu i obráku je pripravená špeciálna odmena – parta. Kedysi zdobila hlavu nevesty, druhý marcový víkend bude trofejou pre víťazku slalomu a obrovského slalomu. Jej stredná časť je zvlnená a predstavuje lyžiarsky pohyb a cestu do cieľa.

„Chceme sa trochu odlíšiť. Záhreb má kráľovnú, my partu. Symbolizuje staré Slovensko, zbrusu nové trofeje pre víťazky zasa to terajšie,“ doplnila Palovičová.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v Jasnej #Lara Gutová-Behramiová