Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborný slalom, v super G i zjazde dobrá a obrák? Vlhovej tréner hodnotí

Dve medaily, kúsok od tretej, skorý koniec i reálny obraz.

21.02.2021 18:12
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu v Cortine.
debata

Takto by sa jednou vetou dali zhodnotiť výsledky Petry Vlhovej na skončených majstrovstvách sveta. Niektoré prekvapili, iné potvrdili formu slovenskej lyžiarky. Z Cortiny d'Ampezzo odišla v dobrej nálade.

„Sme spokojní. Petra potvrdila, že patrí k najlepším v slalome i svoj potenciál v rýchlostných disciplínach,“ hodnotí šampionát Matej Gemza.

Katharina ako Petra pred rokmi

Jeden z Vlhovej trénerov si niekoľkominútovým rozhovorom krátil viac ako desaťhodinovú cestu autom z dejiska šampionátu do Jasnej.

„Až teraz sme si s Borisom (Vlhom, pozn.) trochu sadli. Po sobotňajšom slalome sme mali polhodinu na zbalenie vecí a cestu do Jasnej. Petra tam v pondelok a utorok bude trénovať a potom sa presunieme do Val di Fassa, kde pokračuje Svetový pohár,“ vysvetľuje Gemza.

Asistent hlavného kouča sa ešte v krátkosti vrátil k vyvrcholeniu Vlhovej piateho šampionátu. Liptáčka chcela v slalome zaútočiť na zlato, ale Katharina Liensbergerová deklasovala konkurenciu. Spoločne s Mikaelou Shiffrinovou a Michelle Gisinovou budú Vlhovej súperkami v boji o malý glóbus.

„Liensbergerová je v podobnej situácii ako Petra pred pár rokmi. Sústreďuje sa na technické disciplíny a je v nich veľmi dobrá. Neuveriteľne sa zlepšila. Pripisujeme to tomu, že mala dostatok dní na tréning. Nejazdí rýchlostné disciplíny ako my. Prišla s vyladenou formou a oddýchnutá. Jej súperky boli uťahané z cestovania a Katharina ich preskočila,“ tvrdí Gemza.

Slalom na MS aj so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so striebornou medailou zo slalomu.

Súboj s Gutovou

Bývalý mládežnícky reprezentant má radosť nielen z dvoch strieborných medailí, ale teší ho aj deviate miesto v super G.

Prekvapením bolo vyradenie v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu. Dvanáste miesto v obrovskom slalome je odrazom momentálnej výkonnosti Vlhovej.

„Máme menej času na tréning obrovského slalomu. Ja si však nemyslím, že je to zlé. V slalome je výborná, v rýchlostných disciplínach veľmi dobrá. V obrovskom slalome jej chýba jeden dobrý výsledok, aby sa jej vrátilo sebavedomie. Kiežby to prišlo v Jasnej, kde sa pôjde najbližší obrovský slalom,“ želá si Gemza.

Štyridsaťtriročný odborník tvrdí, že Vlhová je pripravená udržať si líderskú pozíciu vo Svetovom pohári až do konca sezóny. A to aj napriek mentálnej únave z náročného programu.

„Navyše, v sezóne poznačenej pandémiou jej chýba väčší kontakt s blízkymi, s výnimkou Borisa. Šampionát uzavrela striebrom, dodá jej to sebavedomie. Reštartuje si hlavu a budeme ďalej bojovať o veľký glóbus. Stále sa môžeme oprieť o slalom a teraz aj o rýchlostné disciplíny. Verím, že to čoskoro zlomí aj v obráku,“ uzatvára Gemza.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021