Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy to už nebude normálne. Niekedy mám pocit, že ma prešiel autobus

Mikaela Shiffrinová je definitívne spolu s Larou Gutovou-Behramiovou hviezdou šampionátu.

20.02.2021 18:10
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová s bronzom zo slalomu v Cortine d´Ampezzo.
debata (8)

V nedeľňajšom slalome získala bronz a domov odchádza s bilanciou 1–1–2. Má zlato s kombinácie, striebro z obráku a 3. miesto z najtechnickejšej disciplíny a super G.

Napriek tomu, že historický piaty slalomový titul po úspechoch v rokoch 2013, 2015, 2017 aj 2019 nezískala, sklamaná nebola: „Videla som, že Katharina je výborne rozbehnutá. Ukázala to už v obrovskom slalome a v sobotu to potvrdila.“

Američanka načala druhú desiatku kovov zo svetových šampionátov (bilancia 6–2–3), no najmä na medailu premenila každý zo štyroch štartov v Cortine. V sezóne, keď vo SP jazdí iba technické disciplíny, si na MS zvolila najnabitejší program. Vyhrala kombináciu, striebro si odniesla z obrovského slalomu a bronz si vybojovala aj v super-G.

Slalom na MS aj so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so striebornou medailou zo slalomu.

„Nikdy v minulosti by som sa neodvážila povedať, že môžem získať štyri medaily na jedných MS. Snívala som o tom a je pre mňa špeciálne, že som dokázala lyžovať tak, aby sa mi to podarilo,“ povedala Američanka, ktorá sa od vlaňajška vyrovnáva s tragickým úmrtím otca.

To ju psychicky poznačilo. Na dlho sa vytratila z lyžiarskych svahov, v tejto sezóne na lyžiach zaháňa pochmúrne myšlienky.

„Pravdepodobne to už nikdy nebude ‚normálne‘, ale ‚normál‘ sa stále mení. Niektoré dni sú dobré a v iné mám pocit, akoby ma prešiel autobus. Tieto dva týždne boli skvelé, každý deň som sa mohla na niečo tešiť. Určite som za všetko vďačnejšia než pred rokom.“

Mikaela naspievala pred šampionátom pieseň pre zosnulého otca

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #MS v lyžovaní 2021