Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová stratila na Shiffrinovú vyše sekundy. Potom výhodu nevyužila

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole štvrtkového obrovského slalomu na majstrovstvách sveta na jedenástej priečke.

18.02.2021 11:00 , aktualizované: 11:40
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu v Cortine.
debata (40)

V talianskej Cortine d'Ampezzo zaostávala za líderkou Mikaelou Shiffrinovou o 1,17 sekundy. Druhá bola prekvapujúco ďalšia Američanka Nina O'Brienová (+0,02 s), tretia pozícia patrila Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej (+0,08 s).

Dvadsaťpäťročná Vlhová sa za obhajobou titulu majsterky sveta vydala so štartovým číslom 3. Na zľadovatenom podklade a otvorenej, rytmickej trati išla bez väčšej chyby, v porovnaní s najväčšími súperkami jej však chýbala plynulosť v oblúkoch, v ktorých nedokázala zrýchľovať.

Neúspešná obhajoba Petry Vlhovej v obráku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lara Gutová-Behramiová so zlatou medailou z...

„Nebolo to úplne ideálne, neurobila som výraznú chybu, ale od štartu až do cieľa sa to nazbieralo,“ povedala Vlhová pre ČT sport.

Jej taliansky tréner Livio Magoni bude stavať trať druhého kola (13.30 h): „Postaví to tak, ako to mám rada. Budeme sa snažiť získať nejakú výhodu, ale druhé kolo bude náročné, lebo je to dlhý obrovský slalom.“

Druhá slovenská reprezentantka Petra Hromcová so štartovým číslom 55 nedokončila prvé kolo.

Ako prvé sa do boja o medaily prihlásili Švajčiarky, Michelle Gisinová otvorila súťaž a na čele vydržala do jazdy svojej krajanky Gutovej-Behramiovej.

Dvojnásobnej medailistke z rýchlostných disciplín na tomto šampionáte vyhovovali oblúky po spádnici a absencia tiahlych oblúkov v presadených bránkach.

Elitnú sedmičku štartujúcich uzavrela Shiffrinová a hoci na všetkých medzičasoch zaostávala, záverečnú pasáž prešla perfektne a ako úradujúca olympijská šampiónka v tejto disciplíne sa dostala do vedenia.

Rakúšanka Katharina Liensbergerová z druhej žrebovanej skupiny 8–15 sa na trati rakúskeho trénera držala na medzičasoch v zelených číslach, rovnako ako niektoré ďalšie pretekárky stratila na Shiffrinovú až v cieľovej pasáži a priebežne bola štvrtá.

Vyššie štartové čísla neboli na kvalitne pripravenej trati problémom, čo dokázala aj O'Brienová, ktorá sa s devätnástkou zaradila iba o dve stotiny za svoju slávnejšiu krajanku.

Naopak, prvé kolo vôbec nevyšlo domácim spolufavoritkám, víťazka štyroch „obrákov“ v tejto sezóne Svetového pohára Marta Bassinová nabrala na pätnástom mieste odstup až 1,54 s a Federica Brignoneová preteky nedokončila.

Aktualizujeme…

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021