Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čo sa deje, Wendy? Uslzená Švajčiarka si praje už len jedno

Už ani neviem, čo mám povedať. Slová sklamanej Wendy Holdenerovej po stredajších tímových paralelných pretekoch podčiarkovali jej frustráciu.

18.02.2021 06:17
Wendy Holdenerová Foto: ,
Švajčiarka Wendy Holdenerová padá v slalomovom kole alpskej kombinácie.
debata (3)

Švajčiarskej lyžiarskej hviezde hrozí, že prvýkrát od roku 2015 odíde z majstrovstiev sveta bez medaily.

„Wendy Holdenerová nelyžuje zle, ale ani dosť dobre. V tímovej súťaži zaostala za svojím potenciálom v semifinále, ako aj v pretekoch o tretie miesto,“ napísal švajčiarsky denník Blick, ktorý tiež hľadá odpovede na otázku, čo sa s Wendy deje.

Helvéti v pozícii obhajcov titulu skončili v stredu na štvrtom mieste po tesnej prehre s Nemcami. Holdenerová priznala, že v „malom finále“ bola netrpezlivá a nevychádzalo jej správne načasovanie oblúkov.

„Je mi to ľúto kvôli tímu,“ uviedla so slzami v očiach. Semyel Bissig už nedokázal zmazať stratu.

Alpská kombinácia na MS s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová pred úvodným kolom alpskej...

Vo švajčiarskom tíme chcú docieliť, aby sa Holdenerová upokojila. Pred štvrtkovým obrovským slalomom a sobotňajším slalomom vyzerá utrápene.

Prebiehajúca sezóna jej nevychádza podľa plánu. Na jeseň si zlomila lýtkovú kosť, napokon nemusela podstúpiť operáciu. Pred majstrovstvami sveta ukončila spoluprácu s trénerom Klausom Mayrhoferom a jej nový kouč mal pred šampionátom pozitívny test na koronavírus.

Okrem problémov s načasovaním ju podľa švajčiarskych médií trápi aj nízke sebavedomie. „Už nemám čo stratiť. Chcem si len zalyžovať,“ vyhlásila pred zostávajúcim programom na svetovom šampionáte.

Dočká sa strieborná medailistka z Pjongčangu úspechu v záverečných dňoch MS?

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Wendy Holdenerová #MS v lyžovaní 2021