Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie preteky v Jasnej nebudú. Problémov je niekoľko

Tretie preteky v rámci blížiaceho sa víkendu (6. a 7. marca) Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej nebudú. Podľa informácií Pravdy je problémov hneď niekoľko.

17.02.2021 11:15
SR Jasná lyžovanie EP OS ženy 2. kolo vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli v Jasnej.
debata (9)

Prvý marcový víkend sa elitný seriál zastaví pod Chopkom. Vráti sa tam po piatich rokoch. V sobotu sa pôjde obrovský slalom, v nedeľu slalom.

Dlho to vyzeralo, že by sa Petra Vlhová a spol. mohli predstaviť dokonca v troch pretekoch. Organizátori Svetového pohára v Jasnej požiadali o nahradenie zrušeného decembrového obrovského slalomu v Semmeringu.

Na mieste, kde Vlhová v roku 2019 dosiahla svoj premiérový triumf v obrovskom slalome, viedla po prvom kole. Lenže druhé odfúkol silný vietor. Jasná chcela preteky hostiť v piatok 5. marca.

Pódium v Cortine so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová pózuje so striebornou medailou z...

"Podali sme oficiálnu žiadosť. Zatiaľ sme však zo strany Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) nedostali odpoveď.

Stále je to otvorené. Ak by sa tak stalo, obrák by bol na programe v piatok 5. marca," vysvetlila športová riaditeľka pretekov Jana Palovičová v januári.

Vyzerá to tak, že z predĺženého lyžiarskeho víkendu v Nízkych Tatrách nebude nič.

Problémom je údajne predaj televíznych práv na piatkový program i finančná náročnosť organizovania pretekov Svetového pohára v čase pandémie.

Rozpočet na organizovanie zjazdárskeho sviatku je zhruba 1,8 milióna eur. Ani jediné nebude splatené zo vstupného, nakoľko vážna pandemická situácia nedovoľuje prítomnosť divákov.

Hoci ohľadom nich nepadla ešte definitíva, pri aktuálnej situácii na Slovensku je prítomnosť priaznivcov skôr zbožným prianím…

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v Jasnej