Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul berie obhajca Jacquelin. Šima zlyhal na strelnici

Francúz Émilien Jacquelin triumfoval v nedeľných stíhacích pretekoch na 12,5 km na 52. majstrovstvách sveta v biatlone v slovinskej Pokljuke.

14.02.2021 14:00
Émilien Jacquelin Foto: ,
Émilien Jacquelin v cieli stíhacích pretekov.
debata

Obhajca titulu predviedol rýchlu a presnú streľbu a po zlato si prišiel v čase 31:22,1 min. Slovákovi Michalovi Šimovi preteky nevyšli a s piatimi trestnými kolami obsadil 53. miesto.

V nedeľu panovalo v Pokljuke opäť chladné a veterné počasie. Ako prvý odštartoval víťaz šprintu Martin Ponsiluoma zo Švédska, ktorý mal náskok 11 s pred najbližšími prenasledovateľmi. Šima vyrazil na trať so stratou 1:40,3 min z 37. pozície.

Ponsiluoma si udržal mierny náskok aj pri príchode na strelnicu a za ním sa vytvorila početnejšia skupina prenasledovateľov.

Dvadsaťpäťročný Švéd však nezvládol prvú ľežku, keď minul dva terče a prepadol sa dozadu.

Zo strelnice tak vyrazil ako prvý Jacquelin a za ním išla s maličkými rozstupmi pätica Sturla Holm Laegreid, Simon Desthieux, Johannes Thingnes Bö, Johannes Dale a Sebastian Samuelsson. Šima minul dva terče a prepadol sa na 48. priečku.

Jacquelin pokračoval vo výbornom výkone na trati, druhú ležku zvládol opäť bezchybne a vytvoril si 15-sekundový náskok pred Laegreidom.

To najkrajšie z biatlonovej strelnice Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Paulína Fialková.

Ten strieľal taktiež čisto rovnako ako Samuelsson, Desthieux a Eduard Latypov, ktorý sa dostal na 6. miesto tesne za J. T. Bö.

Nórsky pretekár pritom musel na trestné kolo. Šima pridal jedno trestné kolo a klesol na 50. miesto.

Obhajca titulu Jacquelin zvládol bez chyby a najmä nesmierne rýchlo aj prvú stojku a pred Desthieuxom a Samuelssonom, ktorí taktiež trafili všetkých 15 terčov, mal takmer polminútový náskok.

Na záverečnej položke si tak mohol dovoliť aj jedno zaváhanie, to však neprišlo. Jacquelin pálil opäť rýchlo a presne a do cieľa si prišiel s pohodlným náskokom po druhý majstrovský titul v stíhačke.

Po druhej stojke sa dostal na druhé miesto bezchybný Samuelsson, ale druhý J. T. Bö, ktorý mal v nohách dva trestné okruhy, strácal len tri sekundy a tak sa v záverečnom kole odohral súboj o striebro.

Nakoniec ho získal Samuelsson, ktorý finišoval so stratou 7,3 sekundy na víťaza. Štvrtý a piaty boli ďalší Francúzi Quentin Fillon Maillet (+32,5 s) a Desthieux (+41,9 s), šiesty finišoval Laegreid (+57,9 s) a siedmy Latypov stratil už vyše minútu a pol.

Šima pridal na oboch stojkách po jednej chybe a s piatimi nesklopenými terčmi finišoval na 53. mieste so stratou 5:41,7 minúty.

Stíhačka žien na 10 km aj s Paulínou Fialkovou je na programe v nedeľu od 15.30 h. Šampionát pokračuje v utorok o 12.05 h vytrvalostnými pretekmi žien na 15 km.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Pokljuka #michal šima #MS v biatlone 2021 #Émilien Jacquelin