Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma ako hrom. O ďalšom zlate Kriechmayra rozhodla stotina

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr po super-G triumfoval na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo aj v zjazde.

14.02.2021 12:36
Vincent Kriechmayr Foto: ,
Vincent Kriechmayr počas svojho zlatého zjazdu.
debata (2)

V nedeľnej súťaži zdolal o stotinu sekundy Nemca Andreasa Sandera, tretie miesto obsadil Švajčiar Beat Feuz s odstupom 0,18 s.

Zjazdovka Vertigine má na šampionáte premiéru na medzinárodnej scéne a vo štvrtkovom superobrovskom slalome narobila mužom obrovské problémy.

Stavitelia trate preto na nej pripravili zavretú pasáž pred rovnomenným skokom i ďalšie zatočené úseky. Pretekári dosahovali vyššie rýchlosti ako v tréningoch, no na technickej trati na skokoch príliš nelietali.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Vyhovovalo to práve Kriechmayrovi, ktorý opäť slávil úspech umnou jazdou, keď si postrážil najkritickejši­e časti.

S jednotkou nastavil medzičasy na porovnávanie a v cieli ho už nikto neprekonal. Vo veku 29 rokov sa po krajanovi Hermannovi Maierovi (Vail 1999) a Američanovi Bodem Millerovi (Bormio 2005) stal iba tretím lyžiarom, ktorý triumfoval na jednom šampionáte v oboch kĺzavých disciplínach.

Sander štartoval s dvojkou a z celého poľa sa najviac priblížil Kriechmayrovi, na všetkých medzičasoch išiel na jeho úrovni a po dojazde sa za Rakúšana zaradil o jedinú stotinku.

Po Romedovi Baumannovi v super-G získal pre Nemecko ďalšie pomerne prekvapujúce striebro. Ďalší sa už na trať vydal Talian Dominik Paris, ktorý na úvodných medzičasoch viedol, po „brzdách“ v točivých bránkach pred skokom aj traverzom však nabral stratu a do cieľa ju nevymazal.

Skončil štvrtý spoločne so Švajčiarom Marcom Odermattom (obaja +0,65 s) a po piatej pozícii v super-G si na domácich MS nevybojoval medailu ani v zjazde.

Rakúšan Matthias Mayer sa v náročnom traverze nezmestil do bránky a preteky nedokončil. Najväčší favoriti si pred štartom vybrali najnižšie nepárne čísla, so sedmičkou išiel Švajčiar Beat Feuz.

Líder hodnotenia disciplíny vo Svetovom pohári a majster sveta spred štyroch rokov si do cieľovej pasáže po vysokom nájazde do kľúčového traverzu priniesol rýchlosť a sťahoval stratu, stačilo to na bronzovú priečku. Obhajca titulu Kjetil Jansrud z Nórska obsadil ôsme miesto s mankom 1,02 s.

Výsledky zjazdu mužov na MS v Cortine d'Ampezzo:
1. Vincent Kriechmayr (Rak.) 1:37,79 min., 2. Andreas Sander (Nem.) +0,01 s, 3. Beat Feuz (Švaj.) +0,18, 4. Dominik Paris (Tal.), Marco Odermatt (Švaj.) obaja +0,65, 6. Christof Innerhofer (Tal.) +0,90, 7. Nils Allegre (Fr.) +0,97, 8. Kjetil Jansrud (Nór.) +1,02, 9. Carlo Janka (Švaj.) +1,08, 10. Bryce Bennett (USA), Henrik Roea (Nór.) obaja +1,10, … 31. Martin BENDÍK (SR) +5,23

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazd #Cortina d'Ampezzo #Vincent Kriechmayr #MS v lyžovaní 2021