Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi i Česi. Ako Vlhovci rozbehli medzinárodnú spoluprácu

Video. V súčasnom svete profesionálneho športu nástroj, bez ktorého si jeho priami aktéri nevedia predstaviť prípravu. Výnimkou nie sú ani najlepšie lyžiarky sveta.

13.02.2021 09:25
Ester Ledecká, Petra Vlhová Foto: ,
Ester Ledecká (vľavo) a Petra Vlhová.
debata (2)

O ich úspechu či neúspechu často rozhodujú stotinky sekundy. Naplno si to uvedomujú aj v tábore českého zjavu Ester Ledeckej.

„Neviem si predstaviť, že by sme jazdili vez videa. Na to si potrpím. Vďaka videu vieme rozobrať každý detail,“ vraví olympijská šampiónka z Pjongčangu pre portál idnes.cz.

Video používa Ledecká už niekoľko rokov. Vďaka nemu má zakaždým zmapovanú celú trať. Aby jej neunikol ani centimeter, rozhodli sa v českom tíme pre medzinárodnú spoluprácu.

Do nej sú zapojení Rusi, Slovinci i Slováci.

„Spojili sme sa, aby sme pokryli kamerami všetky pasáže a mali tak čo najviac informácií,“ dopĺňa lyžiarsku kolegyňu Petra Vlhová.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Keďže jej trénerom je Talian Livio Magoni a v tíme Ledeckej pôsobí jeho krajan Franz Gamper, počuť pri debatách často taliančinu.

„Máme to niekoľkojazyčné. S Petrou si odovzdávame informácie počas pretekov. Livio je kamarát s Franzom, preto si vždy niečo štebocú po taliansky do vysielačiek. Ja len čakám, keďže im nerozumiem ani slovo,“ smeje sa Ledecká.

Obe pretekárky využívajú video aj na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo. Pomôže im k úspechu?

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká #Livio Magoni #MS v lyžovaní 2021