Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škaredý rok Shiffrinovej sa skončil. Chválil ju aj Magoni

V tretí februárový deň minulého roka otriasla lyžiarskym svetom smutná správa. Po páde zo strechy podľahol vážnym poraneniam hlavy Jeff Shiffrin, otec najlepšej zjazdárky ostatnej dekády Mikaely Shiffrinovej.

12.02.2021 19:23
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová s bronzom zo super G v Cortine d'Ampezzo.
debata (1)

Američanka okamžite ukončila sezónu a žialila za mužom, ktorý ju naučil vyhrávať i správať sa. Odvtedy sa už dvakrát pokúsila vrátiť na lyžiarsky trón.

V marci minulého roka jej v tom zabránil koronavírus, ktorý ukončil ročník ešte predtým, ako mal vyvrcholiť v Aare a na finále Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo.

Skúsila to aj v tomto ročníku, ale Petra Vlhová spoločne s Larou Gutovou-Behramiovou či Michelle Gisinovou sú zatiaľ nad jej sily.

Do tretice všetko dobré – vravieva sa. Staré klišé zaúčinkovalo na svetovom šampionáte v Cortine. Shiffrinová prekvapila aj seba a získala v štvrtkovom superobrovskom slalome bronzovú medailu. Nebyť chyby v závere, zrejme by pod zjazdovkou Olympia delle Tofane znela americká hymna.

„Nechajme slová ako keby, ak, možno a podobne… Zlato je v správnych rukách. Ak ho chcete vyhrať, musíte byť najlepší počas celej trate. To platí o Lare, nie o mne. Som z bronzu nadšená. Po tom škaredom roku je to veľké povzbudenie,“ priznala Shiffrinová po pretekoch na tlačovej konferencii.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Vailu išla v rýchlostných disciplínach po trinástich mesiacoch. Pokiaľ človek viac ako rok nerobí niektorú z činností, vyjde z cviku. Shiffrinová však v Dolomitoch túto teóriu otočila naruby. Zdolala viaceré konkurentky, vrátane deviatej Vlhovej.

„Som rád, že Petra bola pri svojom debute na tejto trati do polovice v hre o medailu. Nakoniec je v najlepšej desiatke za pretekárkami, ktoré zjazdovku v Cortine dokonale poznajú,“ vyhlásil Livio Magoni pre neveitalia.it.

Hlavný tréner slovenskej hviezdy je známy perfekcionizmom i nie najlepším vzťahom s americkým tímom.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

V predošlom ročníku si Vlhovej a Shiffrinovej tím posielal nepekné odkazy. Slovensko-talianska partia vraj tajne natáčala tréningy rodáčky z Vailu a Američania údajne ukradli jednu z lyží, aby zistili tajomstvo Vlhovej servismanov…

Nevedno, či je vojnová sekera už zakopaná. Každopádne, Magoni je milovník lyžovania a po super G nešetril chválou na adresu Shiffrinovej.

„Gratulujem Shiffrinovej. Medaila v prvých pretekoch po takej dlhej pauze je skvelý výsledok. Nebyť chyby v závere, bolo by z toho zlato,“ doplnil Magoni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Livio Magoni #MS 2021 v lyžovaní