Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý tréning. Medzi mužmi dominoval Paris, Gutová sa opäť predviedla

Najrýchlejší čas v piatkovom tréningu na nedeľný zjazd na svetovom šampionáte v Cortine d'Ampezzo dosiahol domáci lyžiar Dominik Paris (1:40,78 min).

12.02.2021 13:18
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata

O 1,56 sekundy za ním zaostal Nemec Simon Jocher, resp. o 1,58 s Rakúšan Max Franz. Paris i Jocher však na trati neprešli správne všetky bránky, informovala agentúra APA.

Slovenský reprezentant Martin Bendik mal stratu vyše 6 sekúnd a v tréningu ho klasifikovali na 44. pozícii. V sobotu je na programe ešte jeden tréning.

Po piatku sa viacerí lyžiari, vrátane Parisa, sťažovali na postavenie trate. Zdala sa im viac podobná v strednej časti obrovskému slalom, kde museli pred skokom veľmi znížiť rýchlosť.

„Je to veľmi točené, možno to chce zmenu, akú si žiadajú viacerí športovci. Nemá to nastavenie zjazdu,“ citovala agentúra AP Taliana.

Najrýchlejší čas v piatkovom tréningu na sobotný ženský zjazd na svetovom šampionáte v Cortine d'Ampezzo dosiahla Rakúšanka Mirjam Puchnerová (1:08,26 min).

O 0,54 sekundy za ňou zaostala krajanka Tamara Tipplerová, resp. o 0,67 s Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska, ktorá na MS už získala zlato v super-G.

V druhom tréningu už bola Gutová-Behramiová najrýchlejšia (1:34,61 min), keď predstihla Tipplerovú o 19 a Puchnerovú o 34 stotín sekundy.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2021 v lyžovaní #Dominic Paris